Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Hidrologii au emis, luni după-amiază, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţul Constanţa, care va expira la ora 23.00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), luni, între orele 16.45 - 23.00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinele hidrografice: Urluia (bazin superior), Albeşti, Biruinţa şi pe alte râuri mici din sud-estul judeţului Constanţa.

De asemenea, până la ora 24.00, va fi în vigoare un Cod galben de inundaţii pentru bazinul hidrografic Topolog (judeţele Tulcea şi Constanţa) şi pentru bazinele hidrografice mici din Dobrogea, judeţul Constanţa.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele 24 de ore şi propagării, se vor produce în continuare creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinul hidrografic Topolog (judeţele Tulcea şi Constanţa), iar ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinele hidrografice mici din Dobrogea, aferente judeţului Constanţa", avertizează hidrologii.

Conform INHGA, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Topolog în primele ore ale intervalului şi pe unele râuri mici din jumătatea de sud a judeţului Constanţa în a doua parte a intervalului.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.