Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Schimbarea mentalităților privind Holocaustul nu se poate face fără o educație trainică și fără o solidă platformă de dezbateri cu privire la tragicele evenimente ale secolului XX, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis. "În numele statului român, aduc astăzi un pios omagiu tuturor celor care acum 75 de ani au fost victimele acelui pogrom și acțiunilor xenofobe, rasiste și antisemite din acel timp și îi onorez pe puținii supraviețuitori. Această mare tragedie a evreilor a fost însă și tragedia României. De aceea, încercăm astăzi, la atâtea decenii distanță, să cunoaștem și să înțelegem împreună de ce, de către cine și mai ales cum a fost posibilă o crimă de asemenea proporții în mijlocul lumii civilizate, în capitala Moldovei", se arată în mesajul șefului statului, citit, la Iași, de consilierul prezidențial Andrei Muraru, cu prilejul comemorării a 75 de ani de la Pogromul de la Iași (28 — 30 iunie 1941).Integral pe AgerpresComentarii

Tircoveanu "la Oarba si la Iernut, mai, A tinut bataia mult, Cadeau taztii si feciorii, Cum se scutura bujorii.. Mai Ardeal, Ardeal, Ardeal, Ardeal.... CAdeau aparandu-si TAra, de dusmani arda-i-ar para, Mai Ardeal, Ardeal, Ardeal, Ardeal, Cadeau aparand ARDEALUL, De dusmani mance-i amarul, Mai Ardeal, Ardeal, Ardeal, Ardeal...."

28 iunie 2016 13:59

Pepelea Ba, voi aveti o problema!! Holocaustul a fost percepu in alt fel ante-'89 si altfel post '89. Acuma se face dresajul noilor generatii sa-si puna cenusa in cap pentru greselile altora. LAsati-o balta cu prea multa auto-acuzare, ca NU E CAZUL! Nebunia cu Afganistanul, Libia, Irak, egipt. Ucraina/ nu e altceva decat o repetare a Holocaustului, Holodomorului, Genocidului Armean etc. Doar ca acum se fac in numele democratiei. Aberant, nu???? Pana unde putem fi cutre? Pana la final?

28 iunie 2016 13:56

Maria Iohanis face tot ce poate sa-si atraga antipatia romanilor. Romanii nu au avut nimic de-a face cu holocaustul evreilor, un presedinte sa nu cunoasca istoria propriului popor?. Nu l-am auzit nici macar o data sa comemoreze pogromul romanilor de la Moisei, Ip si Traznea. Rusine, Klaus Iohanis!

28 iunie 2016 13:51

euro-Paulus: "Schimbarea mentalităților" CUI, "privind Holocaustul" CUI, COMIS DE CINE (euro-maimutzoi-transatlantic)?! Cine p.m. te-a pus pe tine (si câte "fonduri" ti-a dat sa "absorbi" dela cine ca) sa te apuci tu sa "schimbi-mentalitatile" cui (potaie penibila si corupta)? UNDE SCRIE ÎN CE LEGE ca vreun saltimbanc ajuns presedinte are caderea sa "schimbe mentalitățile" cui, pocitanie?!

28 iunie 2016 13:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.