Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

ALEGERI LOCALE 2016. Autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Dorin Cioabă, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat ca Dumnezeu să dea tuturor romilor o administraţie bună, primari care să-i ajute, altfel peste patru ani romii vor fi supăraţi.

"Am votat astăzi ca Dumnezeu să ne dea o administraţie bună, o administraţie care să aibă grijă şi de noi, de romi. Se ştie că noi romii depindem de ajutorul social, depindem de primării, de consilii locale, de consilii judeţene şi eu sper ca cei pe care i-am ales să ţină cont de votul nostru şi să îi ajute pe semenii noştri care trec prin mari probleme. În toată ţara, votul nostru a fost pentru unitatea romilor şi primarii să facă ceva pentru ei, dacă nu, peste patru ani vom fi supăraţi", a spus Dorin Cioabă.

Liderul romilor a mărturisit că şi-a luat şi "vesta norocoasă" la vot şi că el a votat cu o doamnă candidat la Primăria Municipiului Sibiu şi i-a îndemnat şi pe rromi să facă la fel, chiar dacă votul dat de această minoritate unei femei înseamnă, practic, o premieră, ei preferând candidaţii bărbaţi.

"Avem venit foarte veseli şi putem să spunem că am dus foarte multă muncă de lămurire în sensul de a ne schimba anumite opţiuni. Şi pentru prima dată, că nu am voie să spun numele unui candidat, vreau să spun că a fost foarte greu să-i conving pe romi să voteze o doamnă pentru funcţia de primar. Şi am votat o doamnă. Am trecut peste principiul nostru şi să sperăm să nu ne pară rău dacă am pus o doamnă să fie în fruntea oraşului", a declarat Dorin Cioabă.

Precizăm că pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu candidează trei femei şi nouă bărbaţi.

În calitate de pastor, Dorin Cioabă a spus că prima dată, duminică, el, familia sa şi romii din comunitatea din Sibiu au fost la biserică şi s-au rugat ca Dumnezeu să-i ajute.

"Prima dată l-am pus pe Dumnezeu. Ne-am dus, ne-am rugat, ne-am împărtăşit, am venit şi ne-am făcut şi obligaţiile noastre cetăţeneşti şi de acum ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute", a arătat Dorin Cioabă.


Comentarii

Pute Dar daca administrare buna ar insemna si locuri de munca pentru romi ?Cumpararea de bilete pe mijloacele de transport in comun ?Educatie si invatatura nu numai cersit si furt ce ar insemna ????!!!!

5 iunie 2016 17:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.