Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Universul se extinde mai repede decât se crezuse anterior, aceasta fiind o descoperire surprinzătoare care ar putea testa o parte a teoriei relativității a lui Albert Einstein, un pilon al cosmologiei rezistent la provocările științei de un secol de când a fost creată, relatează joi agenția Reuters.

Descoperirea că universul se extinde cu cinci până la nouă procente mai repede decât se credea, anunțată în comunicate de presă comune ale NASA și Agenției Spațiale Europene, stârnește, de asemenea, ipoteze despre ce umple 95 la sută din cosmosul care nu emite lumină și nici radiații, au mărturisit oamenii de știință.

"Poate universul ne păcălește", a spus Alex Filippenko, astronom la University of California, Berkeley și coautor al unei viitoare lucrări despre această descoperire care va fi publicată în revista 'The Astrophysical Journal'.
Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.