Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

cassiniIeri in cadrul Code Conference 2016 au avul loc cateva dezbateri interesante. Una s-a axat pe politica spatiului. Sau mai exact, daca ar trebui sa avem aceleasi valori politice de pe Terra si intr-o colonie de pe alta planeta. Discutiile au fost deschide de Elon Musk. El si-a exprimat opinia si este , in mare masura similara cu a mea.

Politica nu ar trebui exportata in spatiu. O spun multi oameni cu minti luminate din aceasta lume. Ideea este că, o eventuala colonie aflata pe un alt corp ceresc decat Terra, nu ar trebui sa se supuna acelorlasi reguli ca aici. Acea colonie va avea sansa sa porneasca ceasul politic de la zero. Sa isi asigure singura standardele si sa se conduca dupa niste reguli noi. Parerea mea este ca, pentru inceputurile explorarii, ar trebui sa dam posibilitatea unei conduceri bazata pe ranguri militare sa se impuna. In conditiile in care resursele vor fi la inceput extrem de putine, ele nu pot fi impartie preferential. Egalitate inainte de orice. Asta e crezul meu si astept si parerile voastre.

vezi video pe soundofscience.info

Integral pe SoundofscienceComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.