Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Barack Obama a declarat miercuri că se aşteaptă ca numele câştigătorului cursei pentru învestitura democrată la alegerile prezidenţiale din SUA să fie clar săptămâna viitoare, informează joi Reuters, citată de Agerpres.

Hillary Clinton şi Bernie Sanders se vor înfrunta, până atunci, în alegerile primare din statele California şi New Jersey.

'Cred că a existat o dezbatere sănătoasă în Partidul Democrat şi aproape s-a terminat', a declarat Obama în cadrul unei vizite în oraşul Elkhart.

Oamenii 'vor avea probabil o idee destul de bună săptămâna viitoare' cine va fi candidatul democrat, a spus Obama.

Hillary Clinton, fost secretar de stat al SUA, este principala favorită în cursa democrată. Bernie Sanders, senator american din Vermont, este mult în urmă în ceea ce priveşte numărul de candidaţi necesari pentru a obţine nominalizarea.

Statele California şi New Jersey, care au ambele numere mari de delegaţi, organizează alegeri primare marţea viitoare.

Barack Obama nu a sprijinit niciun candidat în cursa democrată, deşi a lăsat să transpară în mod clar afecţiunea şi admiraţia pentru Hillary Clinton, care i-a fost contracandidată în cursa pentru învestitura democrată din 2008. Obama a numit-o pe Clinton secretar de stat după ce câştigat alegerile în acel an

Integral pe România Liberă