Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod galben de furtuni, valabilă de joi şi până vineri, pentru mai multe judeţe din estul ţării. Specialiştii precizează însă că şi în restul regiunilor vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. De asemenea, au fost emise şi avertizări de Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii.
Potrivit ANM, atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi izolat grindină.

Se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15 - 20 de litri pe metru pătratl, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali se vor cumula 40 - 80 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea de Cod galben de furtuni este valabilă pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Harghita, Vaslui, Bacău, Covasna, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.Integral pe Adevărul