Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel mai recent raport european privind drepturile minorităţilor sexuale plasează România la coada clasamentului. În acest timp, două iniţiative opuse se află pe masa legiuitorilor: prima - parteneriatul civil care să legalizeze inclusiv relaţiile între persoane de acelaşi sex; a doua - modificarea Constituţiei prin menţiunea că doar un bărbat şi o femeie pot fi soţi.

Sunt câteva zeci de perechi de pantofi pe bulevardul Kisseleff din Capitală. Pe margine, lângă cearşaful de încălţăminte, câţiva tineri îşi dau jos tenişii şi-apoi îi aranjează pe câte-o pătrăţică din caldarâm. E marşul oamenilor invizibili din comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), eveniment coordonat la finalul săptămânii trecute de Asociaţia MozaiQ, o organizaţie comunitară care militează pentru promovarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor LBGT, pentru integrarea, consolidarea şi reprezentarea comunităţii în societate. Fiecare pereche de încălţări de pe bulevard simbolizează o persoană care încă nu a găsit mediul şi oportunitatea pentru a ieşi din dulap, cum se spune, adică de a-şi declara, cu asumare, identitatea sexuală sau de gen. Aşa că a rămas invizibil. Iar o comunitate invizibilă are nevoi invizibile.

Comingout-ul, adică ieşirea din dulap, e o cumpănă aparte în dezvoltarea personală a unui membru din comunitatea LGBT. Nu e nevoie de ample demonstraţii pentru a înţelege acest lucru. Sunt suficiente câteva statistici şi câteva studii de caz simptomatice pentru a arăta nivelul de toleranţă al multor români cu privire la comunitatea LGBT. De pildă, 7 din 10 elevi LGBT consideră că tinerii din comunitate nu sunt în siguranţă la şcoală, mai ales din punct de vedere emoţional, în timp ce 6 din 10 au fost martorii sau victimele unei agresiuni, arată studiul Asociaţiei Accept, „Un liceu sigur pentru toţi: Percepţii şi atitudini faţă de persoanele LGBT în mediul educaţional românesc“. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 613 elevi între 14 şi 21 de ani, de la 10 licee din 8 judeţe ale României. În aceste condiţii, studiul arată că doar 5% din elevi ar cere ajutorul unui profesor sau directorului şcolii în cazul în care ar fi martorii unei agresiuni. Iar cabinetele de consiliere psihologică din şcoli, când există, sunt departe de-a fi un sprijin real în astfel de situaţii.
Integral pe AdevărulComentarii

Draga CARMEN.. Ortodoxia nu condamna PACATOSUL ci PATIMA!!! Adica iubeste OMUL dorindu-i mantuirea. Ceea ce se propaga prin asa zisa liberalizare a drepturilor omului, e ceva nefiresc, o exceptie care din pacate se impune ca generalizare. De la a te regula intre buci pana la infia copii etc e o distanta enorma, pe care o Societate Adevarata nu ar PERMITE-O! Sa te vad cand vor legaliza Pedofilia si Necrofilia, daca o sa mai fii la fel de anti-RELIGIE!!!!!

28 mai 2016 20:23

CARMIN Homosexualii nu sunt neaparat anormali. E treaba lor ce fac in intimitatea lor. DAr sa ramana acolo! Grav e ca devin AGRESIVI prin aceste sharade de prost gust cu bucile si mamelele in vant pe bulevarde..... Deci SUNTEM AGRESATI PRIN PARADELE HOMO!!!! Asta e ideea! CArmen, mai invata sa te porti, invata si Istorie si Morala si Arta etc.... Una doua ii tragi cu religiile tale.... MAre desteapta esti cand gandesti cu labiile!!

28 mai 2016 20:18

Simi Homosexualii ar trebui sa mearga la doctor sa-si trateze boala, nu sa ne oblige sa o consideram ''normalitate''! Sunt dezgustatori! Si mai vor sa infieze copii nevinovati! In ce lume traim?

28 mai 2016 11:11

carmen Furtul, coruptia, imoralitatea sunt lucruri firesti pentru poporul roman ortodox. Din ce religii provin homosexualii ? Cu Religia oamenii au fost manipulati dupa bunul plac al liderilor politici. Asa ca si declaratiile ortodoxiei impotriva homosexualilor sunt doar diversiune. In Apocalipsa capitolele 17 si 18 se prezinta sfarsitul tuturor religiilor. S au erijat in slujitori ai Domnului dar au devenit slujitorii demonilor.

28 mai 2016 7:59

va Omenirea se conduce dupa niste legi in general constringatoare. Majoritatea oamenilor sint heterosexuali si aufacut legi in acest fel. Nimeni nu are treaba cu homosexualii ce fac ei in dormitor, dar nu trebuie sa faca din asta o bravada, demonstratii si sa ceara drepturi in plus. Ce parere au acestia daca miine hotii ar cere sa se liberalizeze furtul, zicind ca ei sint asa nascuti, cleptomani, sau criminalii, violatorii, etc.

27 mai 2016 23:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.