Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul premier Victor Ponta şi, totodată, fostul preşedinte al PSD, nu exclude posibilitatea de a reveni în fruntea partidului şi este pregătit şi pentru a-i lua locul lui Valeriu Zgonea la preşedinţia Camerei Deputaţilor. Ponta îşi doreşte să preia funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor cu scopul de a debloca proiectele legislative de modificare a legislaţiei penale, care zac în acest moment în sertarele Parlamentului.

Dragnea şi Ponta vor face din nou echipă la vârful PSD, primul din postura de lider al campaniilor electorale, al doilea ca fost premier care va prezenta realizările Guvernului PSD şi va sancţiona eventualele sincope ale actualului cabinet tehnocrat, anunţă EVENIMENTUL ZILEI. Fostul premier Victor Ponta va participa, până la toamnă, la turnee electorale PSD în ţară pentru sprijinirea candidaţilor la alegerile locale şi parlamentare, anunţul fiind făcut în prezenţa liderului partidului, Liviu Dragnea. "Toţi mi-au cerut să spijin partidul", a spus el.

Totodată fostul premier a precizat că nu-l îl interesează, deocamdată, o funcţie important în partid, până nu îşi va clarifica situaţia juridică. „Nu-mi doresc şi nu voi ocupa nicio funcţie politică în cadrul Partidului Social Democrat, până la momentul în care îmi voi finaliza toate procedurile mele judiciare“ a spus fostul preşedinte PSD care, constată NAŢIONAL, deocamdată  se fereşte să defileze cu dosarul penal sub braţ.

Actualul preşedinte PSD Liviu Dragnea a anunţat că săptămâna viitoare va fi reluată procedura de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea. Întrebat dacă îşi doreşte să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Victor Ponta a afirmat că nu are o problemă cu funcţiile publice. El a mai spus că nu şi-a închipuit că Valeriu Zgonea „va fugi cu scaunul”. Dragnea a fost prezent în judeţul Olt alături de Victor Ponta, al cărui nume a fost vehiculat ca înlocuitor al lui Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor. Pe de altă parte, remarcă GÂNDUL, preşedintele PSD a declarat nu vrea să „vânture” nume, până când funcţia nu va deveni vacantă.

Radu Tudor a explicat, la ANTENA3, că prin implicarea sa în campania electorală, Victor Ponta încearcă „o revenire în forţă“ pe trei planuri. „E o încercare de a explica un gest care a supărat majoritatea membrilor PSD, atunci când şi-a dat demisia pe Facebook. E o încercare de revenire în forţă a lui Victor Ponta care vizează şi preşedinţia Camerei Deputaţilor şi un loc de parlamentar. Dar şi un calcul pentru virtuala plecare a lui Dragnea din fruntea partidului”, a spus Radu Tudor. „E un interes major pentru revenirea lui Ponta în fruntea PSD. El e la dreapta lui Dragnea“, a subliniat Radu Tudor.

Victor Ponta este la un pas să preia şefia Camerei Deputaţilor, după ce mai mulţi lideri ai PSD din teritoriu au pus presiune pe Liviu Dragnea să-l numească pe fostul premier în locul lui Valeriu Zgonea, exclus din partid pe motiv de „deviaţionism“: i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea pentru că a fost condamnat în dosarul Referendumul. De ce insistă partidul ca Victor Ponta să devină al treilea om în stat, în condiţiile în care Ponta este trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari? Răspunsul, susţine COTIDIANUL, ţine exact de poziţia PSD faţă de Justiţie.

Victor Ponta îşi doreşte să preia funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor cu scopul de a debloca proiectele legislative de modificare a legislaţiei penale, care zac în acest moment în sertarele Parlamentului. Surse din PSD au povestit pentru ADEVĂRUL că mai mulţi parlamentari ai partidului pregătesc o nouă ofensivă împotriva legislaţiei penale. „Aşa cum ştiţi, Valeriu Zgonea a refuzat să pună pe ordinea de zi proiectele de lege care ciuntesc Codul Penal, Codul de Procedură Penală, legea incompatibilităţii şi altele. Cu Ponta ar fi mult mai uşor, pentru că el nu are nimic de pierdut“, a spus un vicepreşedinte al PSD.

Aşadar, Victor Ponta, din postura de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu trebuie să facă altceva decât să accepte o ordine de zi cu proiecte-bombă. Apoi, se strange o majoritate ostilă Justiţie, iar legislaţia penală este schilodită. La Senat, lucrurile arată aproape identic, în condiţiile în care Călin Popescu Tăriceanu şi-a arătat public dispreţul faţă de procurori. În plus, Tăriceanu este bun prieten cu Ponta. Acesta ar fi planul gândit de gruprarea care îl susţine pe Victor Ponta să preia şefia Camerei Deputaţilor. În acest moment, în sertarele Parlamentului zac nu mai puţin de 20 de proiecte legislative de modificare a legislaţiei penale – majoritatea semnate de aleşi PSD şi UNPR.

Victor Ponta, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi viitor preşedinte PSD după alegeri. Vă invităm să comentaţi acest scenariu pe CHESTIONARUL ZIARE.RO. Este „Foarte probail, pentru că Victor Ponta este foarte apreciat în PSD iar partidul a crescut cu el la conducere“, este „Puţin probabil, poate doar preşedinte al Camerei Deputaţilor, dacă Valeriu Zgonea va fi debarcat“ sau este „Imposibil, pentru că partidul nu mai crede în el după ce şi-a dat demisia pe Facebook“?


Comentarii

Mă cac în chestionarul vostru. Capetele mari și pătrate de la antenele varanului, se tot screm să-i ridice pe bolșevicii împuțiți cu partidul lor de gunoaie fecale din cloaca unde se scufundaseu, vorba bășitului Băsescu. Cu o potaie de pripas ca Ponta care a plecat ca un câine speriat de la șefia guvernoiului lui de împuțituri promovată ca mare întoarcere de antene, chiar și în ipoteza că fostul Ponta va reveni în scenariul fantasmagoric imaginat de visătorii de măgari verzi pe pereți de la antenele varanului, partidoiul împuțiților bolșevici nu mai are nici o șansă, decât să de ortul popii, iar asta cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar poate se gândește ocnașul miner al țării Miron Cozma să bășinofuzioneze cu PSD pentru a căca marele PSD mai cu moț, iar Miron Cozma să devină președinte al PSD. Apoi n-are decât să mai cheme minerii la o nouă mineriadă, că parcă n-au fost destule. Mă cac un căcat mare în partidul vostru de împuțiți!

9 mai 2016 0:19

mafia basista la inchisoare pe viata Surse amabile din Parchet au spus că, în anchetă fiind, Said Baaklini a început să vorbească mai mult decât trebuia şi nu mai poate fi oprit. A devenit periculos pentru înalţii săi protectri politici. Concluziile anchetei arată căîn spatele grupării de criminalitate organizată condusă de Said Baaklini au stat Elena Udrea, Traian şi Mircea Băsescu, Sorin Blejnar şi Gheorghe Falcă. Cuantumul final al prejudiciilor aduse statului român este estimat la 260.000.000 de euro.

8 mai 2016 16:59

@ Florin Bilei bine retardatule o sa votam pdleprele tale penale care au taiat pensii si salarii in timp ce inchideau scoli si spitale si furau miliarde de euro numai la anrp!

8 mai 2016 15:14

gorghiu la puscarie - Alina Gorghiu a fost numită consilier la AVAS în data de 17.07.2007 - AVAS a încheiat cu firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” 4 contracte în perioada 2007-2008, în valoare de 53.000 euro plus TVA - INL (Institutul Naţional al Lemnului) a încheiat un contract cu firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii” în data de 24.04.2008 pentru un an, începînd cu luna mai 2008 - în 18 februarie 2009, AVAS reziliază Contractul cu firma „Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, pentru că firma nu s-a prezentat la termenul din 29.09.2008, ceea ce a dus la cîştigarea procesului de către Baaklini Said în dauna statului român!

8 mai 2016 13:44

criminalul basescu la inchisoare pe viata „Said Baaklini si Sorin Blejnar au fost initial complici la prejudicierea bugetului public cu 41.943.157 lei. Adica aproape 10 milioane de euro. Suma reprezinta returnari ilegale de TVA pentru niste tranzactii imobiliare fictive. Prin intermediul a doua offshore-uri din Cipru (Potts Agri SRL) si Panama (Scottsdale Business Corporation), banii au intrat in conturile BCS Secure Investment SRL. Cand tandemului Baaklini – Blejnar i-a fost intrerupta activitatea infractionala, prejudiciul creat statului roman, pe seama returnarilor ilegale de TVA si a evaziunii fiscale, a ajuns la 260 de milioane de euro si a implicat cel putin o duzina de VIP-uri politice, oameni de afaceri, mai multisefi de vama, generali si ofiteri superiori de politie si SRI. Baaklini si Hassan Awdi au fost complici in prejudicierea statului roman cu 35 de milioane de euro, in dosarul falimentarii RODIPET. Un tun mai modest, de 2,5 milioane de dolari, l-a dat Bancii Agricole, in luna aprilie 1998. A achitat “voluntar” o datorie de 3,5 milioane de euro a Institutului National al Lemnului, dupa care a trecut la executarea silita a activelor institutului in valoare de 15 ori mai mare decat datoria.

8 mai 2016 13:43

criminalul basescu la inchisoare pe viata Surse amabile din Parchet au spus că, în anchetă fiind, Said Baaklini a început să vorbească mai mult decât trebuia şi nu mai poate fi oprit. A devenit periculos pentru înalţii săi protectri politici. Concluziile anchetei arată căîn spatele grupării de criminalitate organizată condusă de Said Baaklini au stat Elena Udrea, Traian şi Mircea Băsescu, Sorin Blejnar şi Gheorghe Falcă. Cuantumul final al prejudiciilor aduse statului român este estimat la 260.000.000 de euro.

8 mai 2016 13:39

gorghiu la puscarie Alina Gorghiu, ca reprezentant AVAS, l-a ajutat pe Baaklini Said să cîştige procesul cu statul român, neprezentîndu-se la proces! Sursa: Raportul lui Emil Boc, candidatul PNL la Primăria Cluj!

8 mai 2016 13:35

@ gica,contra cum le stii tu pe toate in m.m. de retardat imputit

8 mai 2016 13:31

@ Moarte psd-ului baga-ti-o in ma-ta retardatule

8 mai 2016 13:30

Ponta se întoarce? Sărmanul mulatru Ponta nu se mai poate întoarce decât cu dosul spre clisma făcută cu pula de către mentorul lui Adrian Năstase, mentor ocnaș care-l doftoricește pe Ponta administrându-i câte o clismă clasică făcută cu falusul zilnic, asta de când speriatul Victor Viorel Ponta, felcer în drept a câștigat cu brio pierderea alegerilor prezidențiale din 2014, ca să nu mai pomenim că marele vănâtor de gușă proprie Adrian Năstase îl tratează pe Ponta cu regim dublu la clisme făcute cu pula de când mulatrul bolșevic împuțit a fugit de la șefia guvernoiului lui de împuțituri bolșevicești. Oricât se screme partidul de excremente bolșevicești, n-are nici un alt fraier credibil pe care să-l proptească-n funcția de conducere, pentru că Dragnea e compromis și pușcăriaș liber, iar Ponta e deocamdată cercetat penal, urmează a i se dovedi vinovăția. Așa că de când Ponta are pipi la genunchiul operat la turci, experimentează poziția capră, dar numai fața mentorului său Adrian Năstase, care-l cliesmează zilnic cu falusul, iar Victor Viorel e numai în orgasm bolșevicesc intens. În rest, Ponta face șoldurile lui ălea mai late pe zi ce trece, că deh, zace cu curul pe scaunul copulotului la raliuri, unde concurează la categoria muiști în devenire. Cam asta e, în rest psd e în agonie, mai are o leacă până-și va da obștescul sfârșit! Să vă fie țărâna grea, împuțiților!

8 mai 2016 7:45

gica,contra Penalii inca in cercetari spera ca prin manipularea pulimii sa obtina votul si functiile care sa influenteze judecatorii la proces Dragnea a reusit sa scape ,Popescu cel cu puii face puscarie desi este evident ca vina lui Dragnea este mult mai grava

8 mai 2016 5:44

Moarte psd-ului Asa stergeti comentul futu-va in gura de gunoie de la antena3, sa imi bag pula in gura voastra si turnatotul Voiculescu.

7 mai 2016 19:35

A se citi: Monta se intoarce si ia puie!

7 mai 2016 18:57

Brisbane Trebuie reformate ca s-au facut dupa tipar american mafiot... Din filmele americane au invatat politicienii, politistii romani sa FURE!!!!! Americanii sa faca curatenie intai la ei, unde sa impushca tampitzii zilnic......unde Dictatura Prostiei primeaza in fata oricarui DREPT FUNDAMENTAL etc....

7 mai 2016 18:47

ovi Pontacu ia potul cum si-a luat si doftoratul?

7 mai 2016 7:25

G Hooo! Ptruu! gloabe pnl-puturoase si pdl-puturoase, nu va repeziti ca boii la balegar ! Prezentati voi, acilea, sa priceapa tot romanul, care sunt binefacerile tachnocacatilor amaratului de Ciolos, imbrancit de Joahannis ?! Nimic, degeaba ati lovit Statul si Poporul, prin cadera guvernului PSD/Ponta, astia incepusera sa lucreze pt Tara si Popor. Acum, technocacatii si medicul Mengele, isi vor umple conturile in Panama. La abator cu voi, gloabe pnl-puturoase si pdl-puturoase !

6 mai 2016 10:52

Gicu PSD.... partid de inculpați și condamnati..., plagiatori mincinosi și hoti...

6 mai 2016 10:16

Fara reformarea justitiei,in oameni si legiuiri,suntem bananieri si condusi de interese straine ! Adevarul spune o gogoneata-Ponta nu se intorce impotriva justitiei ,ci impotriva abuzurilor ei.Daca va referiti la legislatia scelrata,eu cred ca ea trebuie schimbata,ca toti cei care au conceput codul penal si de procedura penata au doctoratele la Academie.Asa ca dl de laor 22,20,rugati pe americani sa intervina in Uganda,ca in Romania putem si singuri.Daca ne lasa.Vreau eficienta in parchet,dar masurabila in bani, de ex cat ne-au costat cercetarile DNA si la ce rezultate s-a ajuns.Au fost cheltuiti 300 de milioane EU pe cercetarea lui Psi S.etc.,,si ICA,cu un teren petrolier ,nu valoreaza decat 66 de milioane ?.Faceti politica si va injurati cat cuprinde,dar nu ne prostiti.Ca am ajuns la maturitea de a intelege ca ce se scrie,este ce nu trebuie sa se stie.Politici ? De cresterea veniturilor,sau de saracirea celor ce produc.Asta vreau eu de la presa,ca ascultarea este buna,daca aflam si de amnte.Eu,de ex,as vrea sa chem in judecata pentru minciuna ca dl P,vrea suprimare justitiei,care manaca din corupti !

6 mai 2016 7:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.