Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Atragerea fondurilor europene reprezintă o problemă de siguranţă naţională deoarece România are nevoie de aceşti bani "ca de aer", iar de modul în care se va comporta va depinde viitorul ei, a declarat miercuri ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

Ministrul Gabriel Berca a spus că prioritatea zero a actualului Guvern o reprezintă atragerea fondurilor europene şi speră că vor fi făcuţi paşi rapizi pentru a putea fi recuperat decalajul.

"Şi noi, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, avem întârzieri, aşa cum au şi celelalte ministere. Situaţia la noi este relativ mai bună, dar avem probleme serioase. Spunea domnul Orban de o reaşezare a arhitecturii sociale în Europa şi aşa este. Criza va reaşeza priorităţile. Atragerea de fonduri este o problemă de siguranţă naţională şi modul în care ne vom comporta, de acest mod va depinde viitorul României. 2012 nu va fi un an uşor, România are nevoie ca de aer de aceşti bani. Este foarte clar că bugetul pe 2014 - 2020 va fi dur negociat, iar România trebuie să fie acolo, la baza negocierii. Şi nu poate fi acolo cu capul sus dacă nu atragem fonduri", a mai spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Gabriel Berca a adăugat că vor fi întâlniri periodice pe acest subiect, atrăgând atenţia că "fiecare şef de autoritate va răspunde cu capul".

Integral pe Money.ro