Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pesediştii se acuză unii pe alţii că sunt ofiţeri acoperiţi şi/sau securişti, de se cruceşte şi bietul Ion Iliescu, întrebându-se ce duh rău a intrat în urmaşii lui. Fostul preşedinte, Victor Ponta a dat tonul iar apoi acuzaţiile au început să curgă.

După condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea, Victor Ponta a postat un mesaj pe contul său de facebook, citat de EVENIMENTUL ZILEI: „Ca să răspund tuturor celor care ma întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie să îşi dea demisia din funcţia de Preşedinte al PSD! Trebuie să ţină Partidul unit, să câştige alegerile locale şi parlamentare şi să ferească PSD de toţi „ofiţerii“ acoperiţi sau descoperiţi care vor să îl preia! Clar?”.

După ce jurnaliştii au speculat că acoperitul ar fi vicepreşedintele partidului şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, singurul care i-a cerut retragerea lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD, după cum aminteşte ADEVĂRUL, Victor Ponta a actualizat informaţia: „Pentru că am văzut interpretările din presă vreau să precizez că atunci când am scris de „ofiţerii" care vor să preia puterea în PSD nu mă refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru în Guvern (dacă va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!”

Cu Valeriu Zgonea exclus, în PSD există 14 vicepreşedinţi, dintre care şase au fost şi miniştri: Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Ioan Vulpescu, Doina Pană şi Ecaterina Andronescu. Trei dintre ei au comentat deja declaraţia lui Victor Ponta. CURENTUL susţine că aceia care sunt vicepreşedinţi ai PSD şi au fost miniştri în perioada mandatelor lui Victor Ponta sunt Nicolae Bănicioiu, Ionuţ Vulpescu, Mihai Tudose, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu şi Doina Pană. Urmărind cine l-a susţinut pe Valeriu Zgonea, constatăm că atunci când acesta i-a cerut lui Dragnea o întrevedere s-a dus însoţit de Georgian Pop, Mihai Tudose şi Radu Moldovan, ceea ce înseamnă că Mihai Tudose ar fi cel indicat de Ponta.

Cei aflaţi în această situaţie (Nicolae Bănicioiu, Ecaterina Andronescu, Doina Pană) au „declinat” public onoarea, afirmând că nu de ei este vorba. În context, remarcă NAŢIONAL, Mihai Tudose (fost ministru al Economiei, Turismului şi Comerţului în ultimul guvern Ponta) sugerează că Ponta putea să ştie de existenţa ofiterului în cauză doar dacă el însuşi activează sub acoperire. „Ca să ştii din interior, trebuie să fii de acolo”. Mai mult, Tudose spune că Ponta trebuie să-şi asume până la capăt atât dezvăluirea în sine, cât şi responsabilitatea pentru ea.

Preşedintele PSD a afirmat că nu ştie cine este ofiţerul acoperit din conducerea partidului său despre care a vorbit Victor Ponta, iar dacă fostul premier are informaţii despre acest subiect trebuie să le dea. „Nu ştiu (cine este ofiţerul acoperit din conducerea PSD—n.r.) Am citit şi eu ce a zis Victor Ponta. Dacă are informaţii, să le dea.

Eu cred că Georgian Pop și ceilalţi preşedinţi de comisii de control asupra serviciilor, SRI, SIE şi ce mai sunt, pe la Interne, pe la armată, să îi cheme acolo pe toţi cei care au informaţii, pentru că doar pe declaraţii publice nu ştiu ce poţi face. Astea sunt acuzaţii destul de grave şi astea trebuie documentate, verificate. După ce am văzut declaraţia lui Victor m-am tot gândit. Nu ştiu dacă sunt (ofiţeri acoperiţi în PSD - n.r.), nu cred că sunt“, a spus Drgnea, citat de COTIDIANUL.

Totuşi, remarcă GÂNDUL, preşedintele PSD, Liviu Dragnea este convins că nu deputatul PSD Mihai Tudose este ofițerul acoperit care vrea să preia puterea în PSD la care se referă fostul premier Victor Ponta. „Nu mă interesează că e vorba de Zgonea, de Tudose sau de altcineva. În primul rând, Mihai Tudose nu e“ a afirmat Dragnea.

Preşedinte PSD Diaspora, Cătălin Rădulescu solicitase demisia din funcţii a lui Valeriu Zgonea, despre care a afirmat că este un „securest“ care nu are ce căuta în PSD, aminteşte JURNALUL NAŢIONAL. „Am fost primul care de doi ani am sesizat implicarea acestui securist (Zgonea – n.r.) în blocarea oricăror modificări legislative ale codului penal, ale incompatibilităţilor şi conflictului de interese, modificări care ar fi diminuat abuzurile procurorilor DNA şi dosarele politice făcute la comanda liderilor politici. Toată activitatea acestui om a fost pentru a distruge PSD şi pentru a elimina toţi liderii politici importanţi şi cunoscuţi din toate judeţele, din PSD, pentru ca împreună cu o gaşcă masonică-securistă să pună mâna pe PSD, aşa cum au pus mâna şi pe Camera Deputaţilor”, a perorat plin de patos Cătălin Rădulescu.

Vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea, i-a dat, luni, replica şefului social-democraţilor, Liviu Dragnea, care l-a criticat duminică seară, pentru că l-a contestat, după condamnarea în dosarul Referendumului. Liderii social-democraţi s-au reunit în şedinţa Biroului Permanent Naţional, urmând ca miercuri să aibă loc Comitetul Executiv Naţional al PSD. Zgonea, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, a precizat că, în prezent „PSD se îndreaptă cu paşi repezi şi ochii închişi către prăpastie”.

„Funcţia mă obligă să blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri”, a mai spus el, precizând că nimeni nu îl poate opri de la „această credinţă” pe care o are. Totodată, Zgonea a transmis colegilor social-democraţi că ei pot lua o decizie, cu privire la funcţia pe care o deţine în partid.


Comentarii

pilo-zophu`Rrrrrhomanesc Este tot o...."tampenie a tineretii" facuta de Ponta in virtutea inertiei ! Identica cu cea in care....: " PM fiind vreau locuri de munca la Rosia Montana, da` ca deputat o sa votez contra - ca si nevasta-i ecologista" !

25 aprilie 2016 17:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.