Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce, în decembrie, fotografia cu o femeie-soldat care îşi săruta iubita la întoarcerea din misiune a făcut înconjurul lumii, astăzi, publicaţiile din toată lumea au semnalat şi primul sărut între un soldat din Marina americană şi partenerul său, la întoarcerea acasă.

Fotografia a fost primită bine de cei care au sprijinit abrogarea politicii "Don' t ask, don't tell" din armata americană, relatează New York Daily News.

Fotografia îi arată pe sergentul Brandon Morgan şi pe partenerul său, Dalan Wells, în Hawaii. Fotografia a făcut înconjurul lumii şi a primit numeroase mesaje de susţinere adresate tânărului soldat.

"Pentru toţi cei care ne-aţi încurajat: eu şi partenerul meu vă mulţumim. Nu am făcut asta ca să devenim celebri, dar, după trei misiuni şi patru ani de relaţie, ne-am declarat sentimentele. Toată lumea era acolo alături de cei dragi, sergenţii majori, căpitanii, maiorii şi coloneii din jurul nostru nici măcar n-au observat", a scris Morgan pe un blog.

"Fotografia m-a făcut să lăcrimez. Nici în cele mai bune vise ale mele nu mi-am imaginat că aş putea să văd asta", a scris un comentator pe pagina de Facebook a soldaţilor gay din armata americană. De asemenea, au existat şi voci care au condamnat abrogarea politicii "Don't ask, don't tell".

În decembrie 2011, presa internaţională a relatat despre primul sărut în public a două femei din Marina americană, de la abrogarea legii, în 2010. Ofiţerul Marissa Getta, care a fost pe mare timp de 80 zile, s-a sărutat la debarcare cu partanera ei, devenind primul cuplu gay din armata americană care îşi manifestă afecţiunea în public.

O lege din 1993, din perioada preşedintelui Bill Clinton, interzicea soldaţilor americani să-şi afişeze homosexualitatea, în virtutea principiului "don't ask, don't tell" ("nu întreba, nu spune" - n.r.). Un soldat despre care se află că este homosexual trebuie exclus din armată, prevedea legea. În 2010, principiul a fost abrogat, iar persoanele gay au avut voie să-şi facă publică orientarea sexuală.

Integral pe România LiberăComentarii

Samuel David-Kurtz Da, dar nu se spune ca acesti soldati sunt evrei americani si ca in religia lor se permiite ca barbatii sa se sarute intens intre ei si sa se tzina de mana in public!

14 ianuarie 2018 3:37

@robi Cum de nu ai aceleasi sentimente si pt. persoanele divortate (rate de divort in Romania acum 5 ani era 28% deci probabil cunosti nulte persoane in aceasta categorie, poate chiar tu esti) ? In Biblie se spune ca recasatoria este adulter, de ex.: " And I say to you, whoever divorces his wife, except for immorality, and marries another woman commits adultery" (Matthew 19:7-9)."

6 aprilie 2015 18:02

@Paul Sau mai bine te trimitem pe tine în Arabia Saudita sau în Afganistan, pt. ca tu gandesti ca inapoiatii din aceste tari.

6 aprilie 2015 17:57

@cititor Raman in closet, nefericiti si frustrati pt. restul vietii. E pedepsa potrivita pt. prostie :)

6 aprilie 2015 17:56

cititor da....doar crestini devotati si pe aici...as fi curios ce ati face daca v-ati fi nascut asa?

28 februarie 2012 21:26

Papa CU CNA-ul cum ramâne? Publicarea de obscenitatzi e cam interzisa, nu? Sau în bacsisul (super-gras platit de lobby-ul perversilor) pentru publicarea acestui soi de "stiri" sunt continute si amenzile?

28 februarie 2012 21:20

Paul E fantastic! Sper ca iubitzeii sa fie trimisi de urgentza în Arabia Saudita sau în Afganistan, de unde ar avea posibilitatea sa fie expediatzi retour pe gratis, gata scopitzi si cu câte un praz în fundul cur-tzii.

28 februarie 2012 21:17

Felix sodomitul antena3 face propaganda sodomiei

28 februarie 2012 20:19

robi america e sodoma si gomora din zilele noastre.americanii astia chiar nu-L mai au pe Dumnezeu.

28 februarie 2012 20:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.