Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a atenţionat, luni, într-o conferinţă de presă, că în maximum două săptămâni va avea la dispoziţie o listă neagră cu judeţele care nu şi-au îndeplinit standardele în ce priveşte deşeurile.
"Avem probleme pe deşeuri cu 16 judeţe, care nu au reuşit să rezolve masterplanurile. Spun foarte deschis că dacă situaţia nu se redresează în următoarele săptămâni sau luni, se vor pierde banii europeni. Din păcate, probleme va avea România. În două săptămâni voi avea o listă neagră cu judeţele care nu şi-au îndeplinit unele standarde de mediu. Dacă nu punem deoparte alte interese, proiectele vor pierde bani. Cei care au demarat deja le vor finaliza în situaţii mult mai dificile pentru că nu s-au ocupat de managementul acestora", a afirmat Borbely.
Acesta a adăugat că va face o analiză a situaţiei în acest context şi că, ulterior, se vor adopta anumite decizii, mergând până la retragerea prefinanţărilor.
"Uniunea Europeană continuă să ne arate cu degetul pentru că în perioadă de criză nu reuşim să atragem banii pe care ni i-a pus la dispoziţie. Voi face o analiză pe această temă. Vă şi spun ce o să fac: voi face în aşa fel încât secretarii de stat, preşedinţii de consilii judeţene, să fie răspunzători de câte 3-4 proiecte mari.
Integral pe Gândul