Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai mult de 100 de scriitori din întreaga lume, printre care Herta Müller, J. M. Coetzee, Elif Şhafak, Mario Vargas Llosa şi Margaret Atwood, au semnat un apel pentru retragerea acuzaţiilor de spionaj aduse împotriva a doi jurnalişti turci, care ar putea rămâne în închisoare pe viaţă, doar pentru că, spun semnatarii, şi-au exercitat dreptul la liberă exprimare.

Într-o scrisoare adresată prim-ministrului turc Ahmet Davutoğlu, publicată în The Guardian, scriitorii cer retragerea tuturor acuzaţiilor formulate împotriva jurnaliştilor Can Dündar şi Erdem Gül şi respectarea dreptului la liberă exprimare în Turcia.

Campania este organizată de grupul PEN International, la câteva zile după ce filiala britanică PEN a publicat un raport în care avertiza că independenţa presei în Turcia întâmpină o ”criză fără precedent”. ”În ultimii ani, autorităţile turce au făcut eforturi extraordinare pentru a-i reduce la tăcere pe critici şi pe disidenţi. Acest fapt a avut un mare impact asupra întregii societăţi din Turcia. Legislaţia actuală şi practicile de supraveghere nu doar că diminuează libertatea de exprimare pentru scriitori şi jurnalişti, dar ameninţă drepturile fundamentale ale zecilor de milioane de indivizi”, se arată în raport.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.