Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Serviciile de informaţii din Rusia şi Ucraina au dejucat un complot pentru asasinarea premierului rus Vladimir Putin. Două persoane care plănuiau asasinarea au fost arestate la Odessa.

Asasinarea lui Putin ar fi urmat să aibă loc după alegerile prezidenţiale de la 4 martie, a anunţat luni un post de televiziune pro-Kremlin, citat de AFP.

Autorităţile din Ucraina au descoperit acest complot după o explozie într-un apartament din Odesa (sudul Ucrainei), în care o persoană a fost ucisă. Alte două persoane au fost arestate.

Unul dintre suspecţii arestaţi, Ilvi Pianzin, care ar fi fost interogat într-o secţie a poliţiei ucrainene, a afirmat că gruparea sosise în Ucraina din Emiratele Arabe Unite, prin Turcia.

Conform acestuia, gruparea urma să se antreneze în Ucraina şi să pregătească bombe pentru a comite atentate în Rusia, culminând cu o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin.

Informaţia potrivit căreia Putin ar fi urmat să fie ucis a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al premierului, Dmitri Peskov.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.