Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei, premierul rus Vladimir Putin a fost ţinta unui atentat. Serviciile secrete ruse şi ucrainene au dejucat atentatul pus la cale de islamişti, după cum a anunţat, în această dimineaţă, un post de televiziune pro-Kremlin. Premierul rus urma să fie ucis după alegerile prezidenţiale de la 4 martie, unde este considerat candidatul favorit, anunţă JURNALUL NAŢIONAL.

Complotul a fost descoperit după o explozie într-un apartament din Odesa (sudul Ucrainei), în care o persoană a fost ucisă. Explozia de la Odesa a avut loc, după cum afirmă ADEVĂRUL, tocmai în timpul pregătirilor, pentru că cecenii au ignorat nişte reguli elementare de fabricare a bombelor. Alte două persoane au fost arestate şi au afirmat, citate de MEDIAFAX, că lucrează pentru liderul islamist Doku Umarov, inamicul numărul unu al Kremlinului.

Unul dintre suspecţii arestaţi, Ilvi Pianzin a afirmat, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, că gruparea sosise în Ucraina din Emiratele Arabe Unite, prin Turcia. Conform acestuia, gruparea urma să se antreneze în Ucraina şi să pregătească bombe pentru a comite atentate în Rusia, culminând cu o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin. Conform oficialilor din cadrul FSB (serviciul secret rus), mai mulţi explozibili au fost aduşi în avans la Moscova, şi au fost ascunşi în apropiere de bulevardul Kutuzovski, în centrul capitalei, pe unde circula, după cum afirmă NAŢIONAL, în mod regulat convoiul de autovehicule al lui Putin.

Doku Umarov, liderul rebeliunii islamiste din Caucazul rus, care a revendicat mai multe atentate mortale la Moscova, a decretat, la începutul lui februarie sfârşitul atacurilor împotriva civililor în Rusia, dar a făcut apel la continuarea atentatelor contra „oficialilor“. În pregătirea atentatului împotriva lui Putin erau implicaţi şi doi fraţi, Adam şi Aslanbek Osmaev, care ar fi pregătit, după cum afirmă ADEVĂRUL, şi atentatul din 9 mai 2007, dejucat de serviciile secrete ruseşti care au descoperit un automobil cu bombă.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a confirmat informaţia, dar a refuzat să facă vreun comentariu. Iar ZIUA VECHE subliniază „coincidenţa“ că atentatul anti-Putin a fost dejucat cu puţin timp înainte de alegerile în care Putin este considerat favorit pentru a reveni la cârma Rusiei.


Comentarii

Ciklopul Daca sovieticii (sic!), cred asemenea bazaconii, chiar nu se mai fac bine niciodata!

28 februarie 2012 11:56

bogdan Atentat la ignoranta si prostia celor dispusi sa creada astfel de minciuni gogonate cu cateva zile inaintea alegerilor prezidentiale.....In rest, nimic nou in propaganda de prost gust a partidului comunist: la fiecare 3-4 ani "ataca" caucazienii.......

27 februarie 2012 21:26

gu Pacat ca nu au reusit!

27 februarie 2012 16:36

Atentatul care este Atentat la viata nepretuitului ... Hmmmm. Mira m as! Spun asta pentru ca, poate,nicaieri nu e mai recenta, in memoria oamenilor ,controlul de tip totalitar, pe care serviciile secrete- fsb&comp.- le exercita asupra populatiei. Nicidecum sa te apropii de Vladimir Vladimirovici, daramite sa-i mai pui si bomba. Asa ca,io as traduce altfel chestia. Ivan a avut nevoie de oarece pretext pentru un razbel in republicile petroliere: ori ca a mirosit vreun amestec american in sprijinul dat insurgentilor caucazieni,. ori ca se agita careva din nou pentru independenta, ambele motiv de militarizare si de pus pumnul in gura. Cat despre terorismul musulman... nu cred o iota. Ala e pentru pacalicii care se uita cu gura cascata la tv.

27 februarie 2012 15:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.