Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fraţii Micula au câştigat definitiv procesul derulat împotriva statului român la Tribunalul Internaţional de la Washington. Statul român trebuie să le plătească peste 200 de milioane de euro, dar nu va face acest lucru, deoarece Comisia Europeană îi interzice. Un alt proces este în derulare la Curtea Europeană de Justiţie. Statul se află între ciocan şi nicovală, din moment ce tribunalul internaţional obligă România la plata despăgubirilor, în vreme ce Comisia Europeană consideră că acestea ar fi ajutor de stat ilegal, astfel că a dispus îngheţarea plăţilor, decizia Executivului comunitar fiind, la rândul ei, executivă şi obligatorie. „Vineri seară s-a dat la Washington decizia în cererea de annulment (acţiunea în anularea hotărârii arbitrale – n.r.) făcută de România împreună cu Comisia Europeană împotriva rezultatului în procesul de la ICSID şi toate cererile României şi Comisiei Europene au fost respinse. Decizia este finală, iar statul nu mai are altă cale de atac pentru anularea deciziei. (…) Decizia este executorie în toate ţările care intră sub competenţa ICSID“, a declarat, sâmbătă, Ioan Micula.

Integral pe AdevărulComentarii

Simi Nu este normal ca statul roman sa respecte hotarari judecatoresti emise in tari straine! Ce-am fost si ce-am ajuns!

29 februarie 2016 18:48

sori Romania trebuie sa respecte deciziile luate de instantele din tara. Restul, nu.

29 februarie 2016 11:29

bisectu` Titlul articolului zice ...una, iar continutul...alta ! Care-i adevarul ? Ori....nici autoru` nu-l stie ?

29 februarie 2016 10:41

ce fete de cur au si nemernicii astia au furat si fura in continuare tara asta...

29 februarie 2016 10:06

gica,contra Intr-un STAT DE DREPT se respecta legea si hotararile judecatoresti !!!

29 februarie 2016 5:28

robin hood nu le dati nimic MILOGILOR ! bogatasi imputiti !

29 februarie 2016 0:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.