Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bine v-am regasit! Azi va propun sa urmarim impreuna relatarile jurnalistilor despre Consiliul National al PSD care a avut loc in weekend-ul care tocmai s-a incheiat. Nu o sa parcurgeti, in cele ce urmeaza, sinteze ale unor programe sau proiecte care cred ca au fost prezentate la intrunirea de la Bucuresti si care vizeaza viitoare guvernare la care PSD afirma, cu tarie, ca va accede, in formula USL. Pentru ca media face audienta nu din stiri seci, neinteresante, ci din cele de culise, mult mai agreate si gustate de romani.

Iata deci, pentru inceput, o astfel de stire care vorbeste despre faptul ca la forumul pesedist a fost invitat doar Crin Anotnescu, liderul PNL, nu si Daniel Constantin, liderul PC. Reprezentanții PC nu au fost invitați la Consiliul Național al PSD, ce a avut loc la finalul acestei săptămâni spune EVENIMENTUL ZILEI care apreciaza ca acest gest este un nou duș rece pe care Victor Ponta îl administrează conservatorilor, pe care a dat de înțeles, în nenumărate ocazii, că nu-i vrea ca parteneri. Deși până și UDMR - membru în actuala coaliție de guvernare - a primit invitație la manifestări și a transmis un mesaj, PC, partener al PSD în cadrul USL, a lipsit complet din peisaj.
Surse din PSD declară că nu este vorba despre un accident, ci despre o continuare a strategiei PSD de a nu-i trata pe conservatori ca parteneri egali, ci de a gestiona relația cu aceștia de la distanță, prin intermediul lui Crin Antonescu, prevalându-se de faptul că PC și PNL sunt aliați în cadrul ACD, iar, în USL, ACD este reprezentată de liderul liberal.
PSD, mai spune sursa citata, nu poate ierta PC faptul că în 2004 a schimbat tabăra, intrând la guvernare cu Alianța D.A. și trimițându-i pe social-democrați în opoziție, iar pretențiile emise de PC în această toamnă, cu privire candidaturile comune la alegerile locale, i-au iritat de asemeni pe Ponta și ai săi.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, pentru GANDUL  , că nu a venit la Consiliul Naţional al PSD, deoarece nu a fost invitat. Sursa citata este de parere ca relaţiile reci dintre social-democraţi şi conservatori au făcut ca ultimii să nu fie invitaţi la Consiliul Naţional al PSD. După ce Victor Ponta a declarat la "Interviurile Gândul " că nu este sigur 100% că PC va rămâne alături de USL după 2012, preşedintele Daniel Constantin nu a primit invitaţia de a participa la evenimentul organizat de social-democraţi în acest week-end la Palatul Parlamentului. În schimb au fost invitaţi să transmită mesaje reprezentanţii UDMR, primarul Capitalei, Sorin Oprescu şi preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Eu nu am fost invitat la acest Consiliu Naţional, dar este un lucru mai puţin important. De ce nu îi întrebaţi pe cei de la PSD de ce nu ne-au invitat? Nu comentez mai mult de dragul USL, dar nu am fost invitat", a afirmat, pentru Gândul, preşedintele PC, Daniel Constantin. Întrebat dacă îl deranjează acest lucru, conservatorul a adăugat că "de dragul USL nu îl mai deranjează nimic".
"Nu vreau să comentez anumite chestiuni care ar putea să amplifice anumite tensiuni în interiorul USL", a mai precizat Daniel Constantin.
Preşedintele PC a adăugat că partidul său va fi "ultimul care va atenta la siguranţa USL". "PC este un partid foarte serios care şi-a îndeplinit obligaţiile în USL şi le va îndeplini în continuare. USL nu este al lui Victor Ponta, Crin Antonescu sau Daniel Constantin, USL este o speranţă pentru români", a explicat preşedintele PC motivul pentru care nu vrea să intre într-o "bârfă" cu Victor Ponta.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, susţine că invitaţia a fost trimisă lui Crin Antonescu în calitate de preşedinte al Alianţei de Centru Dreapta (PNL - PC). "De aceea probabil nu a venit domnul Constantin, a venit domnul Antonescu în calitate de reprezentant al ACD", a declarat si Adrian Năstase.

Surse din PSD sustin insa că iniţial trebuiau trimise invitaţii fiecărui preşedinte al USL, dar în cele din urmă invitaţia a fost trimisă doar lui Crin Antonescu. "Antonescu în calitate de reprezentant al ACD trebuia să îl invite şi pe Daniel Constantin să participe la Consiliul Naţional al PSD", au precizat sursele citate.

In schimb, spune tot GANDUL , la Consiliul national al PSD a participat Andrei Năstase, fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase care purta în piept ecusonul "organizator". Adrian Năstase a declarat că băiatul său nu este membru de partid, dar ca membru de familie a venit să îl ajute. Fostul premier susţine că Andrei a vrut să fie sigur "că la efortul de organizare poate da şi el o mână de ajutor".

ROMANIA LIBERA   vorbeste despre faptul ca social-democraţii au decis in cadrul Consiliului National si direcţiile de luptă electorală pentru 2012 si spune ca planul PSD va fi o campanie cu activişti de bloc, telefoane şi Facebook.
PSD va câştiga alegerile din 2012 şi are „ac de cojocul" democrat-liberalilor care vor să fraudeze alegerile, a fost mesajul triumfalist transmis de liderii PSD poporului social-democrat, adunat la Bucureşti. In fruntea oştilor pesediste, consemneaza sursa citata, a fost numit secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.
Interesantă este tactica gândită de Dragnea, sintetizată prin „cuvântul, cea mai importantă armă", comenteaza sursa citata. „Fiecare trebuie să devină militant indiferent de poziţia pe care o ocupă în partid. Toţi trebuie să ieşiţi din sediile de partid şi să vorbiţi cu oamenii. (..) O zi în care un membru nu vorbeşte cu un cetăţean este o zi pierdută", le-a transmis Dragnea social-democraţilor.
„Vom avea militanţi şi activişti de partid în fiecare scară de bloc, pe fiecare stradă, întreprindere, colectiv de muncă, secţie de vot şi pe fiecare uliţă" a mai spus Dragnea care a aratat si ce misiuni vor avea aceşti activişti: să „traducă" pe înţelesul oamenilor situaţia din ţară, să arate cum se va schimba în bine viaţa oamenilor dacă USL vine la putere, să racoleze noi membri şi simpatizanţi şi chiar să saboteze campania duşmanilor politici. Principalul mijloc de mobilizare şi de comunicare între activişti? Telefonul mobil, chiar dacă, public, liderii PSD s-au grăbit să desfiinţeze ideea lui Marian Vanghelie de a fi împărţite mobile pe scară largă.

Pe lângă pensionarii vizaţi în mod tradiţional de PSD în campanie, la viitoarele alegeri se vor bucura de o atenţie deosebită şi tinerii. Chiar şi aceia fără vârstă de vot care vor avea în special misiunea de a lupta pe internet, inclusiv pe reţelele de socializare, după cum a arătat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. „Sunteţi mai potriviţi pentru a vă angaja într-o bătălie într-o zonă care va conta din ce în ce mai mult, cea a comunicării pe internet. Conturile de Facebook... Câţi dintre voi aveţi conturi de Facebook?", i-a chestionat Năstase pe tinerii social-democraţi. Potrivit ex-premierului PSD, lupta în spaţiul virtual este cu atât mai importantă cu cât este vorba de „o zonă a comunicării lipsită de inhibiţii şi în acelaşi timp capabilă să modeleze reacţii, să determine, să influenţeze opţiunile, inclusiv cele politice sau electorale".

Sursa citata sintetizeaza si ce mesaje de campanie are in “ranita” PSD-ul:
va fi schimbat rolul României în Uniunea Europeană şi în lume, vor fi refăcute relaţiile cu Rusia şi cu vecinii săi, relaţii stricate „în mod paranoic" de actualii guvernanţi, nu vor mai fi vândute funcţii pe criteriu politic, se va tăia „de la firmele de partid şi de la investiţiile inutile" şi vor fi taxaţi îmbogăţiţii tranziţiei. Acestea vor fi doar câteva dintre mesajele pe care pesediştii le vor promova în campanie, idei prezentate de Ponta sub forma unui decalog al acţiunilor politice şi guvernamentale pe care şi le propune PSD.
Agenda Consiliului Naţional al PSD a fost dominată şi de chestiunea viitorului premier din partea USL aflam din JURNALUL NATIONAL . „Vreau să lăsăm speculaţiile şi intenţiile răutăcioase ale presei şi să clarificăm un lucru: aşa cum a stablit partidul, Victor Ponta va fi următorul premier”, a spus Adrian Năstase, în încercarea de a spulbera speculaţiile pornite de la o declaraţie a lui Ion Iliescu potrivit căreia Ponta nu are experienţa lui Năstase ca premier.
Însuşi preşedintele de onoare Ion Iliescu s-a simţit dator să facă o declaraţie de susţinere pentru Ponta:
„Partidul trebuie să strângă rândurile în jurul lui Ponta şi să îl sprijine. Adrian Năstase a fost premier, a demonstrat calităţi. El a spus că nu are de gând să candideze, el l-a sprijinit pe Ponta.”.
Ideea Ponta-premier a fost întărită şi de preşedintele PNL, Crin Antonescu, care a fost invitat la lucrările Consiliului. „ Vom câştiga alegerile şi ştiu cum îl va chema pe viitorul prim-ministru: Victor Ponta.”.

Pun punct aici si, pana maine, numai bine sa va fie!


Comentarii

rhjpqh 2xXBm8 cwpikqsopela, [url=http://cqvgoevvcmuq.com/]cqvgoevvcmuq[/url], [link=http://nokesszopzfe.com/]nokesszopzfe[/link], http://rqujsrmcwbao.com/

11 august 2012 11:43

Vasile Ist.C.Zavada Peri Care nu este guvernat de timp. Toate lucrurile îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui (Ecles.3/1). Civilizaţia Maya din America Centrală a fost obsedată de timp, şi încă de la începutul istoriei lor au început să studieze mişcarea planetelor. Curând au observat o corelaţie între ciclurile planetelor şi anotimpuri, şi au început să facă hărţi stelare. Preoţii interpretau desoperirile lor, şi au elaborat un calendar complicat, care era la fel de exact ca orice calendar care se foloseşte azi. Cu el erau capabili să calculeze date departe în trecut şi în viitor. Vremea pentru semănat, pentru strângerea recoltelor, pentru jertfe, era calculată minuţios şi respectată cu stricteţe. Şi cultura noastră este dominată de timp, deoarece ceasurile, calendarele şi agendele, ne obligă să mărşăluim în programe. Uneori o asemenea respectare a timpului este bună, întrucât ne ajută să-l folosim cu înţelepciune. Apostolul Pavel a spus că noi creştinii trebuie să răscumpărăm vremea (Efes.5/16). Pe de altă parte, Iacov ne atenţionează că nu trebuie să ne mândrim cu planurile noastre, din moment ce viaţa este atât de scurtă şi că Dumnezeu este la cârma ei (Iacov 4/13-17). Programele şi agendele zilnice trebuie să le formulăm având în mintea noastră scopuri biblice şi priorităţile bine clarificate. Şi acestea vor include şi timp de odihnă şi relaxare, pentru a ne bucura de viaţă. Lumea noastră cu vremea ei va trece, şi atunci multe lucruri cu care am încercat să ne ocupăm zilele nu vor însemna nimic. Când vom sta în faţa lui Dumnezeu, vom putea oare spune că nu timpul a domnit peste noi ci noi am domnit peste el? *-Munca ţi-ar fi bucurie dacă timpu-ai şti să ţi-l supui; Dar dacă nu-l vei stăpâni, vei sluji ca robul lui. *-Nu-ţi cheltui timpul, pur şi simplu, investeşte-l. *-Pentru aprofundare şi înţelegere, citeşte la Eclesiastul 3/1-12! vasile.zavada@yahoo.com

25 octombrie 2011 11:51

Emigrantul-Anonim Un guvern pensionar (bulibasa de tartaseseti, manivela austriaca, dip-petrom, sirbu-vinatoru', androneasca-bac, vacaroiu-tuica batrina, rodica stanoiu-info',aghaton palmieri, mosu' hrebe, etc.) pt. o tara eminamente pensionara! Sa fie alungati din tara tinerii! Sa ramina pensionarii (ramin oricum, cit or mai ramine!), bugetarii si mai ales politicienii (cit mai multi! o sa vedem la recensamint citi politicieni la mia de locuitori!).

25 octombrie 2011 10:00

puiut Adrian Nastase este inbogatitul TRANZITIEI ? Daca DA, cum va fi el taxat ? Prin crearea DINASTIEI Nastase in PSD ?

25 octombrie 2011 9:14

adrian nastase cel care urineaza pe Felix Oana, PC e un partidulet fantoma inventat de Antenele lui Voiculescu, idioata-o. N-are electorat, n-are doctrina, n-are morala sau coloana vertebrala. Un gunoi marunt trecator. Ca si tine.

25 octombrie 2011 6:52

HAZNAUA usl DAR DE CE NU VA GANDIT CA NU VETI AVEA NUME SI NISTE NUMERE DUPA ALEGERI, ATI JEFUIT SI DISTRUS O TARA,AJUNGE CU BARBARIEA CARE ATI FACUTO,VA VENIT TIMPUL PT ,,,,ZEGHE'''---OCNA SCRIE PE VOI

24 octombrie 2011 22:24

Oana Preşedintele PC a adăugat că partidul său va fi "ultimul care va atenta la siguranţa USL". Tocmai de aia ..Ponta isi bate joc de voi .Daca PC nu paraseste acum USL..sa incerce sa coaguleze forte noi din soc civila si sa formeze .."a treia cale" ..PC va disaprea sigur. Acum "antenele" fac servicii gratis celor de la USL in loc sa-i critice pentru blatul facut cu puterea.Hello,d-le Voiculescu va credeam cu IQ ridicat!

24 octombrie 2011 14:17

SABIN Acum tov.maior te numesti edgar cu" h"sau fara Este vorba de ce o sa fie nu de ce a fost ma lingaule

24 octombrie 2011 13:37

hihihi cred draga edgar ca nu vrea sa ii lingem iar pe rusi, ca in uniunea europeana nu aveam ce sa zicem ca nici macar nu intram cu istia si ca tot ceea ce au promis sa faca uslasii tai mascati e miciuna pura, pentru ca ei sunt cei care au politizat posturile, inclusiv de directoare de gradinita, au acutizat vanzarea si au creat capitalismul de partid si de stat, numai cu prostii lor ìde3 comunisti care nu au fost in stare sa faca o afacere fara sa fure de la stat. Dar intrebarea e: ce fel de telefoane vor da pentru cumpararea voturilor, Nokia? Ca micii cu care prostea milionul jumate vanghelie nu mai ajung! Si cum zicea tovarasul vostru nastase, dati-i drumul pe net baieti, sa convingeti p-imea.

24 octombrie 2011 13:25

prim-sinistru eu zic ca mai bine sa fie baiatul lui Nastase, viitorul premier, ca se poarta ( vezi fam. Lucescu), taticul o sa aibe grija sa-l invete ce si cum din umbra, problema este cum se va numi matusa noului prim-ministru ca de altele se ocupa guvernul...la mai bine

24 octombrie 2011 13:08

edgar Aceste trei javre de mai jos (sabin, bebe baloteanu, nelu), daca nu cumva reprezinta acelasi "salariat", incearca sa spuna ce le-au ordonat stapanii (din tara si de aiurea). Dupa ei, ar trebui tot basescu, boc, udrea si Miki Spaga (liderul UNPR din Senat) sa conduca tara. Voi ce credeti, dragi romani ?

24 octombrie 2011 12:49

SABIN Cei trei ce construiesc viitorul natiunii! Praf si pulbere se alege de visul romanilor daca revenim la tiganii iliescu nastase si ponta.

24 octombrie 2011 12:14

Bebe Baloteanu DRAGI TOVARASI, PRIVITI ACESTE BARAGLADINE IN FRUNTE CU CRIMINALUL ILIESCU PT. A VA DA SEAMA CE POT PUNE ACESTIA LA CALE. ZICALA CU ,,CAND O FACE PLOPUL PERE" RAMANE BATUTA IN CUIE PT. ACESTI NEMERNICI DE COMUNISTI REBOTEZATI, CARE AU FACUT MULT MAI RAU DECAT COMUNISMUL IN GENERAL. CURVA DE ILIESCU COACE FUNCTI DE PREMIER PT. PROSTANAC 2 SI APOI II INOADA URECHILE STARPITURII DE ANTONESCU SI VOR RAMANE SINGURI, UND EVOR A DEFILA CU BOULEAN DE NASTASE PT. CANDIDATURA LA PREZEDENTIALE. DEJA IES IN FATA CU FATARNICIA LOR, ACESTI COMUNISTI SI SE FAC, CA UITA DE PC, SAQU ALTE MARUNTAIE DE ACEST FEL. TE APUCI CU JAGARDELELEL CARE NU URMARESC DECAT INTERESUL, CA VORBA ACEEA AU INVATAT LECTIUNEA D ELA ,,FRATII" BOZGORI SI CAUTA ALIANTE CARE SA LE ASIGURE CE SI-AR DORI, DAR SOCOTELILE LOR VOR PRIND EVIATA CAM IN MILENIUL 4 .

24 octombrie 2011 12:10

nelu Nu mai puneți voi de premier ,că o Să dăm noi cu DE TE TEU PRIN POLITICĂ .

24 octombrie 2011 11:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.