Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tiberiu Niţu şi-a dat demisia, marţi, din funcţia de procuror general al României. Decizia a fost luată după ce numele acestuia a apărut în scandalul privind coloanele oficiale. Concret, acesta ar fi beneficiat ilegal de 700 de deplasări însoţit de coloana oficială. Preşedintele României a primit demisia lui Niţu şi a anunţat că o acceptă.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat că gestul lui Tiberiu Niţu este „un gest corect, de asumare a responsabilităţii şi de diminuare a prejudiciilor de imagine aduse Ministerului Public”. Ea a menţionat că va declanşa cu celeritate procedura de ocupare a funcţiei de procuror general al României. Până la numirea unui nou şef al Parchetului General, această funcţie va fi ocupată de prim-adjunctul acestuia, Bogdan Licu Dimitrie. Tiberiu Niţu a emis, marţi, un comunicat de presă în care precizează că „săptămâna trecută a fost marcată de două evenimente importante din punct de vedere al activităţii Ministerului Public: publicarea Raportului MCV şi lansarea în spaţiul public de către unele instituţii media, a unor afirmaţii referitoare la o presupusă încălcare a legii de către mine, în calitate de procuror general”.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.