Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Grupul francez Saint-Gobain a sistat, începând de luni, producţia de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica de la Ploieşti, linia respectivă urmând să intre în conservare pe termen nedeterminat, iar 42 de angajaţi ai companiei vor fi disponibilizaţi. Compania motivează închiderea prin efectele crizei asupra sectorului construcţiilor şi supra-capacitatea de producţie existentă în România şi în regiune.

Fabrica este operată de Saint-Gobain Construction Products România - BU Isover.

„Compania va continua să producă pe cea de-a doua sa linie de producţie din Ploieşti, cea de fabricare a vatei minerale bazaltice, cu un număr total de 86 de angajaţi din departamentele producţie, comercial, logistic, financiar şi RU. Pentru a asigura necesarul de volume de vată din fibre de sticlă pentru piaţa din România, compania va importa produse de acest tip de la alte fabrici Isover din regiune“, arată Saint-Gobain Construction Products.

Decizia a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcţii, a scăderii continue a vânzărilor şi profitabilităţii activităţii, în contextul în care în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producţie de vată minerală din fibre de sticlă, menţionează compania.

Integral pe AdevărulComentarii

gica,contra A reinceput criza !

4 ianuarie 2016 15:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.