Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anul 2015 a fost plin de evenimente şi răsturnări în mediul politic, pe fondul unei campanii puternice a justiţiei. Instalarea unui guvern tehnocrat a părut să arate o schimbare de atitudine în România, puternic anti-politică.

Totuşi, cel mai recent sondaj Avangarde, prezentat în exclusivitate în emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată de Radu Tudor, arată că principalele partide politice se bucură în continurae de încredere din partea alegătorilor.

După mai multe schimbări de cifre pe parcursul anului, sfârşitul lui 2015 a adus cele două partide la egalitate - 40% susţinere, în luna noiembrie.

Sociologul Marius Pieleanu a explicat că numărătoarea se încheie în luna noiembrie şi este posibil ca PSD chiar să aibă un mic avans în faţa PNL, în luna decembrie.

"În prima parte a anului, în mod evident, urmare a succesului lui Klaus Iohannis, PNL a înregistrat o creştere semnificativă şi a atins cifra de 42%, cifră care este un vârf istoric. Niciodată PNL nu a avut o cifră atât de mare. Duopă aprilie 2015, ca urmare a schimbării de management la vârf, lucrurile s-au mai echilibrat şi am ajuns la o relativă egalitate. Astăzi, când vorbim, există o uşoară superioritate a PSD în faţa PNL."

"Dacă vă uitaţi cu atenţie, creşterea PSD, din luna mai 2015, se datorează, cred eu, şi schimbării de strategie a PSD, prin aducerea unui nou leadership. Liviu Dragnea, fiind fostul Ssecretar General al PSD, probabil că a reuşit să dea încredere acestui partid. Dacă coroborăm intenţia de vot cu capacitatea uriaşă a PSD de mobilizate în ziua votului, cred că astăzi, când vorbim, principalul partid este PSD", a explicat Pieleanu.


Comentarii

Radu T. Si ..uite asa se instaleaza,sau mentin la putere, marionetele mogulilor externi, prin prestatia jalnica ,plina de servilism platit, a acestui sociolog Pieleanu. Si a altor propagandisti(vezi si B.Chiriac) platiti gras sa acrediteze tot felul de aberatii!

30 decembrie 2015 12:38

Un om dintre romani. e slugarnic ce comentati , nu reusiti sa iesiti din tiparul urii pe care o aveti i wsuflet , poate analizati situatia fiecarui partid si veti vedea ca nu aveti dreptate, nu analizati pe memri lor ca asa sunteti subiectivi. rusine sa va fie!

28 decembrie 2015 11:53

NANA PNL nu obtine - in realitate, nici 30%, cu Blaga PDL ist jegos corupt, cu Gorghiu complicea arabului Baaklini Said, cu Anastase PDL-eproasa de sinistra amintire pt romani, si cu toate pdl-eprele impaduchiate in pnl. Cu Boc cap de grup infractional organizat, cu Olteanu infractor in forma continua...PNL este marfa veche si expirata, prezentata ca fiind proaspata !

28 decembrie 2015 6:51

QED! Erată Adică, ceea ce era de demonstrat! Sondajul e făcut de cururile polito-oloage de la antenele varanului ocnaș. Lepădăturile astea nu știu alceva decât socialism, comunism, stalinism, bolșevism. Deși din când în când, se mai admite public la antene că psd a făcut foarte mult rău României, acum după ce fostul șef al partidului de împuțituri psd a dat bir cu fugiții, pentru a se retrage să mai dea un doctorat în felceria dreptului strâmb, noul lider al împuțiturilor psd, ocnașul în devenire și condamnatul cu suspendare Dragnea ar fi dat cică un vid de încredere partidoiului. Cum adică? Un pușcăriaș suspendat poate da credibilitate partidoiului de împuțituri? Ologul social Marius Pieleapuliianu ne explicacă foarte încăcat și înfocat în constiparea lui, cum că principalul partid e psd. Oare așa să fie? Există tendința falsă de a aburi națiunea cum că defunctul pcr care e de fapt actualul psd reâncarnat acum, e cel mai mare și mai lăbărțat partidoi al țării. Am dubii foarte serioase la acest capitol. Dar să lăsăm cururile de la antene și ologii lor puli-sociali să se screamă și să cufurească teorâme fantasmagorice. Avangardele mamei voastre de nemernici!

28 decembrie 2015 1:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.