Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce şi-au dat pensii speciale, parlamentarii au votat şi proiectul care prevede acordarea de indemnizaţii speciale pentru aleşii locali pensionaţi, ceea ce presupune o cheltuială în plus pentru buget. „Adevărul“ vă dezvăluie şantajul pe care l-au practicat palamentarii pentru a-şi asigura bătrâneţile.

Proiectul de lege prin care aleşii locali – primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene - urmează să beneficieze de pensii suplimentare odată ce îşi încheie mandatele şi au vârsta legală de pensionare a fost aprobat ieri de Senat, în calitate de Cameră decizională. 88 de parlamentari de la PSD, UNPR şi ALDE au votat „pentru“ şi doar unul s-a abţinut, liberalii alegând să iasă din sala. Nemulţumirea liberalilor faţă de proiectul de lege referitor la pensii speciale pentru aleşi locali a fost transmisă de la microfonul plenului Senatului de Nicolae Dobra, senator PNL, care a venit cu o altă idee creaţă: creşterea salariilor pentru primari. „Azi, din partea iniţiatorilor, nu a vorbit nimeni. Nimeni nu a venit să susţină ceea ce a propus. Din partea Guvernului nu avem nimic. Nimeni nu-şi asumă această responsabilitate. Noi suntem convinşi că nu soluţia pensiilor suplimentare e soluţia recunoaşterii meritelor primarilor. Domnii primari sunt, poate, în prima linie a celor care muncesc cel mai mult, cel mai greu. Noi, cei de la PNL, susţinem creşterea indemnizaţiilor acestora“, a spus senatorul PNL Nicolae Dobra. Guvernul Cioloş a preferat să nu ofere un punct de vedere şi a lăsat întreaga responsabilitate în cârca Parlamentului. „Punctul de vedere al Guvernului nu este finalizat. Lăsăm la latitudinea Parlamentului“, a spus reprezentantul Guvernului. Ceea ce înseamnă că Executivul nici nu a fost de acord cu legea, dar nici nu a respins-o categoric.

Integral în Adevărul

Integral pe Adevărul