Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pensiile speciale ale aleşilor locali au fost adoptate azi, de Senat. După ce în urmă cu o lună proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputaţilor, senatorii au votat astăzi proiectul care prevede indemnizaţii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Liberalii au părăsit sala de plen înainte de vot, la semnul lui Vasile Blaga.

Mai exact, proiectul de lege a fost adoptat cu 86 voturi "pentru", un vot împotrivă şi o abţinere, cu adoptarea unor amendamente. Pentru adoptarea proiectului de lege ar fi fost necesare 84 de voturi.

Legea, în forma adoptată de plenul Senatului, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare eşalonate au dreptul la încetarea mandatului la indemnizaţie pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.

ntegral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul Zilei