Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Operatorii de transoport rutier vor majora tarifele practicate cu peste 10%, in vederea amotizarii pierderilor suferite un urma caderilor masive de zapada din ultima perioada, estimate la 800 de milioane de euro, au declarat pentru Green Report reprezentantii sectorului de profil.

“Industria transportului rutier din Romania a inregistrat in lunile ianuarie si februarie pierderi totale de aproximativ 800 milioane de euro. In aceste conditii, atat segmetul transporturilor de persoane, cat si cel de marfa vor fi nevoite sa majoreze tarifele percepute clientilor cu cel putin 10%”, a precizat secretarul general al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

Acesta afirmat ca, in contextual crizei economice, foarte multe firme transport lucreaza la limita marjei de profit, iar pentru evitarea falimentului vor fi nevoiti sa opereze modificarea tarifelor catre clienti.

Tarife cu 40% sub media europeana

La randul sau, Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), a explicat ca transportatorii ar trebui sa majoreze tarifele cu cel putin 25%, pentru a amortiza costurile presupuse de cresterea pretului la carburanti si pierderile cauzate de caderile de zapada.

“Numai in ultimile doua-trei saptamani, operatorii au inregistrat pierderi de peste 250 milioane euro din cauza caderilor de zapada. Recuperaerea pierderilor cauzate de conditiile meteo trebuie cumulata cu pierderile provocate de scumpirea carburantilor. Astfel, pentru a putea ramane pe piata, multe firm ear putea fi nevoite sa majoreze tarifele la transport cu cel putin 25%”, a mentionat Hagiu.

Reprezentantul FORT adaugat ca in prezent, tarifele transportatorilor din Romania sunt cu 40% sub nivelul mediei europene.

Hagiu a spus ca in urmatoarea perioada, operatorii de transport se vor confrunta cu dificultati in ceea ce priveste plata furnizorilor de servicii, precum reparatorii auto, asiguratorii, firmele de leasing si distribuirtorii de carburant.
Integral pe Gazeta Sporturilor