Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UPDATE: Dan Suciu, redactor-şef al postului TV Money Channel, a fost numit, luni, în postul de purtător de cuvânt al Guvernului, prin decizie a premierului Mihai Răzvan Ungureanu, au declarat surse guvernamentale.

"Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu l-a numit astăzi în funcţia de secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului, pe Dan Suciu, jurnalist specializat în domeniul economic", se precizeaza in comunicatul de presa emis de Guvernul Romaniei.

Surse oficiale au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX că Dan Suciu, redactor-şef al postului TV Money Channel, şi Ionuţ Stanimir, şef comunicare externă al BCR, sunt variantele premierului Ungureanu pentru postul de purtător de cuvânt al Guvernului, ei având deja discuţii pe această temă cu şeful Executivului.

"Şeful Guvernului doreşte ca în postul de purtător de cuvânt al Guvernului să fie o persoană specializată în economie. Cele mai mari şanse de a ocupa acest post le are Dan Suciu, care a acceptat în principiu să preia funcţia, dar decizia finală aparţine premierului, iar la acest moment nu este luată", au arătat, vineri, sursele citate.

Lista persoanelor luate în calcul pentru instalarea pe acest post a inclus mai multe nume de foşti şi actuali jurnalişti specializaţi în economie, dar unii dintre aceştia au refuzat oferta din cauza mandatului scurt al Guvernului, până la alegerile parlamentare din toamnă, şi a contextului politic.

Aceleaşi surse afirmau că premierul i-a propus de la început actualului purtător de cuvânt, Ioana Muntean, să rămână în echipa sa de comunicare, iar aceasta ar fi acceptat.

Dan Suciu a mai lucrat ca redactor şi redactor-şef la săptămânalul Privirea, specializat fiind în economie, iar ulterior la revista Banii Noştri şi la săptămânalul Prezent.Jurnalistul Dan Suciu urmează să fie numit purtător de cuvânt al Guvernului de către premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, au declarat luni surse guvernamentale, citate de Agerpres.

Dan Suciu lucrează în presă din anul 1994, în ultima perioadă activând la postul TV cu profil economic The Money Channel.

Potrivit prezentării de pe site-ul staţiei TV, Dan Suciu este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti şi are un master în Politici Publice. Suciu îi va succede în funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului Ioanei Muntean, care fusese numită în funcţie în februarie 2009, de către fostul premier, Emil Boc.

Potrivit unor surse guvernamentale, Ioana Muntean va rămâne totuşi în funcţia de secretar de stat, în echipa de comunicare de la Guvern. La venirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în fruntea Guvernului, Ioana Muntean şi-a prezentat demisia, însă noul premier a invitat-o să rămână în echipa sa, dar nu în funcţia de purtător de cuvânt pentru care premierul doreşte neapărat un jurnalist cu profil economic, au precizat sursele.

Ea a acceptat deja propunerea, au menţionat sursele.

Integral pe România Liberă