Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Papa Francisc a făcut apel la solidaritate cu oamenii "cei mai vulnerabili" la problemele climatice, informează France Presse, citată de Agerpres.

Papa Francisc a salutat duminică adoptarea de către 195 de țări, sâmbătă, la Paris, a unui acord fără precedent de luptă împotriva încălzirii globale și a făcut apel de a se acorda atenție celor "mai vulnerabili", afectați mai mult de dezastrele climatice.

"Conferința climatică abia s-a încheiat la Paris printr-un acord pe care mulți îl califică drept istoric", a spus Jorge Bergoglio în timpul rugăciunii 'Angelus' din Piața San Pietro.

"Aplicarea sa va necesita un angajament unanim și o implicare generoasă din partea tuturor", a rostit papa Francisc.

Sanctitatea Sa a dorit să fie garantat acest cadru și să se acorde o atenție particulară viitorului "populațiilor cele mai vulnerabile".

"Îndemn comunitatea internațională în totalitatea sa să continue cu atenție drumul început, în sensul unei solidarități, care să devină din ce în ce mai activă", a spus Suveranul Pontif.

Duminica trecută, papa Francisc făcuse apel la participanții la summit-ul COP21 să dea dovadă de curaj și să adopte decizii importante pentru generațiile viitoare.

"Ce fel de lume vrem să oferim celor care vor veni după noi, copiilor care cresc", a întrebat Papa Francisc, revenind la conținutul enciclicei sale asupra mediului publicată în primavara acestui an și intitulată "Laudado si".

"Pentru binele casei comune, noi toți și generațiile viitoare, toate eforturile ar trebui să fie întreprinse la Paris pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice, și, în același timp, pentru lupta împotriva sărăciei și pentru a face să sporească demnitatea umană. Ambele opțiuni merg împreună", a insistat Suveranul Pontif.

Integral pe România Liberă