Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Compania aeriană WizzAir va deschide, începând cu 1 iulie 2016, o bază aeriană la Iaşi şi va introduce cinci rute noi, către Bologna, Catania, Larnaca, Roma şi Tel Aviv. Totodată, frecvenţa zborurilor companiei din Iaşi către Londra şi Milano va fi suplimentată, informează Mediafax.

Directorul comercial al Wizz Air, Gyorgy Abran, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, deschiderea unei baze aeriane la Iaşi, la jumătatea anului viitor, precum şi alocarea unei aeronave Airbus A320 pentru efectuarea curselor externe de pe aeroportul ieşean.

Mai mult, Gyorgy Abran a precizat că Wizz Air va opera din iulie cinci rute noi de la Iaşi spre Bologna, Catania, Larnaca, Roma Ciampino şi Tel Aviv. Cursa de Bologna va fi operată de trei ori pe săptămână, în timp ce restul vor avea o frecvenţă de două curse pe săptămână. Biletele au fost puse deja în vânzare pe site-ul companiei, la preţuri începând cu 129 de lei.

Conducerea Wizz Air a anunţat și creşterea numărului de zboruri de la Iaşi către Londra, de la două la cinci pe săptămână, şi către Milano Bergamo, de la două la trei pe săptămână.

”Baza aeriană pe care o deschidem la Iaşi este o veste mare pentru oraş, dar şi pentru regiune. Este al şaselea aeroport din ţară unde ne stabilim bază operaţională. Vom avea în total 16 aeronave în România anul viitor, la Bucureşti urmând să alocăm încă un avion, tip Airbus A321, cu 230 de locuri. Operăm pe opt aeroporturi din România şi avem o cotă de piaţă de 29.5 la sută. Am transportat 3,4 milioane pasageri în 2014, iar în acest an estimăm o creştere de 19 la sută”, a declarat Gyorgy Abran, directorul comercial al Wizz Air.

Wizz Air are în prezent trei curse externe pe aeroportul din Iaşi, către Treviso, Londra şi Milano Bergamo.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a declarat că aeroportul este cel mai important motor de dezvoltare economică al Iaşiului, adăugând că este necesară şi construcţia unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania.

Pe aeroportul din Iaşi operează în prezent patru companii, respectiv Tarom, Austrian Airlines, Wizz Air şi Blue Air.

Conducerea aeroportului din Iaşi estimează că în acest an traficul de pasageri va trece de 350.000, iar pentru anul viitor este aşteptată o dublare a numărului de pasageri.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.