Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut un discurs la Palatul Cotroceni, după ce membrii Guvernului Cioloș au depus jurământul de învestitură. Șeful statului le-a transmis partidelor politice că acest an de guvernare tehnocrată este un bun prilej pentru ele de a se reforma, de a reface legătura cu alegătorul. Și pentru noii miniștri Iohannis a avut un mesaj. Acesta i-a felicitat pentru că au avut curajul de a-și asuma aceste răspunderi într-un moment atât de important pentru România, asumându-și riscul că, la un moment dat, politicienii i-ar putea contesta.

Totodată, președintele României a vorbit despre criza de încredere, despre nevoia de a se reface legătura între alegător și ales, dar și despre importanța pe care o are poporul într-o democrației.

Discursul Președintelui României:

”Societatea se schimbă. Societatea românească s-a schimbat. Societatea de astăzi are alte așteptări decât cea de acum 10 ani sau 25 de ani. Societatea se schimbă și se schimbă așteptările ei. Se schimbă așteptările față de clasa politică și dacă diferența între așteptări și realități devine prea mare intrăm în criză.

Mulți au vorbit în aceste zile despre criza în care ne aflăm. Mulți au vorbit despre criză, puțini au definit-o. S-au ținut cuvântări chiar și azi în Parlament. S-a spus că nu am avut o criză guvernamentală, că nu am avut o criză parlamentară, că nu avem nici măcar o criză politică. Atunci se pune întrebarea legitimă: ce fel de criză avem? Avem cea mai gravă formă de criză: de încredere. Avem o criză de încredere a cetățeanului față de politicianul pe care l-a ales. Încrederea e bunul cel mai valoros în politică, se câștigă greu se pierde ușor.

Această criză de încredere ne-a adus în situația în care suntem acum. Am vorbit mult cu liderii politici, cu oamenii din Stradă, cu reprezentanții societății civile.Integral pe Curierul National