Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ioan Dragoș Tudorache, propus de Dacian Cioloș ca şef al Cancelariei primului ministru, a primit, luni, aviz pozitiv, în unanimitate, din partea comisiilor parlamentare pentru administraţie publică, relatează Mediafax.

Tudorache a declarat, în cadrul audierilor, că vrea să acţioneze în Guvern ca un "factor de coeziune", pentru a întări "spiritul de echipă" în Guvern.

De asemenea, Tudorache a spus că Dacian Cioloş aşteaptă din partea miniştrilor săi "coeziune decizională", iar acest lucru este dificil, având în vedere că membrii propuşi ai Cabinetului nu se cunosc între ei, rolul său, ca şef al Cancelariei, fiind tocmai de a acţiona ca un "factor de coeziune care să întărească spiritul de echipă" în Guvern.

Tudorache a precizat că a fost ales de Dacian Cioloş pentru că a lucrat în OSCE, ONU şi Comisia Europeană, instituţii recunoscute pentru modul de a lua decizii, prin "compromis pozitiv", având în vedere toate puncte de vedere divergente dintre membrii săi.

El a adăugat că îşi doreşte să transforme Secretariatul General al Guvernului, structură aflată în subordinea sa, într-un "model", urmând să facă o "radiografie" a SGG şi să reorganizeze instituţia, dacă se impune.

"Schimbări fundamentale de structură în niciun caz nu vor fi printre obiectivele noastre", a subliniat acesta, adăugând că vizează doar eficientizarea instituţiei.

Ioan Dragoș Tudorache, propus ca şef al Cancelariei primului ministru, este de profesie jurist și lucrează în cadrul Comisiei Europene.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat că Ioan Dragoş Tudorache, pe care îl propune șef al Cancelariei, se va ocupa de organizarea strategică a implementării programului guvernamental, ”dincolo de responsabilităţile clasice ca şi şef al cancelariei primul-ministru”.

Cioloș a spus că Ioan Dragoș Tudorache este de profesie jurist și are ”o largă experienţă managerială” în instituţii internaţionale. A lucrat şi pentru ONU, în Kosovo, iar în prezent lucrează în cadrul Comisiei Europene şi a avut responsabilitatea unităţii care se ocupă de Shengen şi de relaţii internaţionale în cadrul Direcţiei Generale pentru Afaceri Interne.

Integral pe România Liberă


Alte articole pe același subiect


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.