Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Miniştrii Finanţelor din zona euro au ajuns la o înţelegere pentru recapitalizarea băncilor europene cu circa 100 de miliarde de euro, iar liderii Franţei şi Germaniei au declarat că speră să realizeze progrese importante în privinţa combaterii crizei din zona euro la summit-ul de miercuri.
După aproape zece ore de discuţii, miniştrii de Finanţe au învins opoziţia Spaniei, Italiei şi Portugaliei şi au convenit asupra necesităţii pentru o recapitalizare de circa 100 de miliarde de euro a băncilor din Europa, pentru a le proteja de ameninţarea unei intrări a Greciei în încetare de plăţi şi de riscul mai amplu al unei contagiuni financiare în zona euro.

Băncile din Franţa şi Germania au cea mai mare expunere pe Grecia, de 51,26 miliarde de dolari, respectiv 33,5 miliarde de dolari, la sfârşitul lunii iunie, potrivit datelor Băncii Reglementelor Internaţionale. Expuneri importante au şi Marea Britanie, de 12,6 miliarde de dolari, dar şi Portugalia, de 10 miliarde de dolari. Băncile europene au o expunere totală pe Grecia de 126,73 miliarde de dolari.

Propunerea miniştrilor va fi discutată, duminică, la summitul liderilor UE, care s-au reunit pentru a discuta o soluţie "amplă" la criză, care trebuie să includă un al doilea pachet de ajutor finaciar pentru Grecia, o majorare a resurselor Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară, fondul de uregnţă al zonei euro, şi consolidarea situaţiei finaciare a băncilor.(...)


Integral pe MediafaxComentarii

imysbp nR0KI2 , [url=http://xkvuvvjojgrk.com/]xkvuvvjojgrk[/url], [link=http://qndcsuklmffo.com/]qndcsuklmffo[/link], http://ygueqyyhvpkj.com/

8 decembrie 2011 19:57

dkyoqomkzu hTTe4P hfkeerahmqwf

4 decembrie 2011 12:18

ectamtjo X5Py6m , [url=http://koqwnfzopejg.com/]koqwnfzopejg[/url], [link=http://aozvpmwdajdh.com/]aozvpmwdajdh[/link], http://mhnzzrdlteax.com/

3 decembrie 2011 17:45

gcwkzfppk PN8JyP onofabqviwrl

2 decembrie 2011 12:49

Anisha This artcile went ahead and made my day.

2 decembrie 2011 4:10

Martafoiu Da ce credeati dragilor ? ca UE ne accepta la masa regala penca am avea sange albastru? Hait ! eu de slugi au nevoie ..... slugi proaspete si capabile genetic de munca , deoarece pe ale lor le-au cam terminat ! Gata .... pauza s-a terminat .... CAPU la fund !

25 octombrie 2011 23:57

eu muncim toti pt al 4lea reich(germania si franta)ca o turma umila beata si proasta ce suntem!

23 octombrie 2011 23:23

anna mihai Am inteles. Franta shi Germania se fac ca platesc iar cei care platesc factura cu adevarat sunt oamenii simpli care apeleaza la serviciile bancare fie din zona UE fie din zona tarilor emergente. Adica noi, poporul ,prostimea. Lasati-i pe Greci sa iasa la pensie la 45 shi 50 de ani ca eu au scame cu lene cusute in sange de cand e lumea si pamantul. O sa muncim noi pentru ei.

23 octombrie 2011 22:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.