Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

"Mie întâlnirea mi s-a părut foarte bună, oameni care au venit cu idei foarte bune, concepte care-mi sunt un real folos. Voi prelua o bună parte din aceste idei și le voi duce spre partidele politice. A fost evident în această discuție că așteptările sunt multiple și îndreptățite, dar am putut să constat că nu e nevoie de o simplă schimbare de guvern, ci de o schimbare în politica românească. Toți așteaptă politicieni noi care nu au avut de-a face cu corupția, care nu sunt urmăriți penal, care nu au avut afaceri dubioase. În cursul ultimei întâlniri am primit invitații să merg în piață. Voi merge, dar nu voi anunța ora, nici ziua, pentru că nu vreau să fac un spectacol media.

În discuțiile cu liderii politici, am constatat câteva lucruri îmbucurătoare: că e vorba de mai mult de o schimbare de guvern, că lumea așteaptă mai multă curățenie.

Nu a venit nimeni cu o propunere de prim-ministru. E noutate. Nu a venit nimeni cu idei fixe, ci cu multă deschidere, cu soluții așteptate și dorite. Cu fiecare grup în parte am convenit câteva lucruri, pe care am vrut să le comunic public. O singură rundă de consultări nu e suficientă. Un nume nu este suficient. Ceea ce vrem să facem este să ne înțelegem asupra unei abordări. Sunt multe variante, s-a vehiculat varianta alegerilor anticipate, varianta premierului politic, a unui premier tehnocrat. Concluzia mea din această primă rundă de consultări este că majoritatea liderilor politici sunt dispuși să discute de alegeri anticipate, despre un guvern tehnocrat. Aproape nimeni nu este dispus să discute de un guvern politic.

Aceste concluzii cât de simple sunt, sunt foarte importante. Indiferent în ce variantă vom merge mai departe, fie anticipate, fie guvern tehnocrat, partidele politice trebuie să se înțeleagă asupra unui program minimal: bugetele, școlile, spitalele.

Eu sunt optimist, voi convoca o nouă rundă de consultări pentru începutul săptămânii viitoare și e posibil la finele săptămânii viitoare să vin cu o concluzie cu care să vin în fața publicului", a declarat Klaus Iohannis.


Comentarii

va "Sigur" Ghiolbanis vamerge la Universitate, cred ca pe la trei sau patru sa vorbeasca cu citiva beti, sau cu cei care se intorc de la un chef,ca daca merge cind sint manifestatiile s-ar putea sa fie huiduit si sa i se ceara si lui demisia.

8 noiembrie 2015 16:29

Te duci ca sa ce? Sa explici vreunei babe cum e cu cele doua imobile pierdute in justitie, una definitiv, cealalta doar la tribunal? Baremi scutuste-ne dracului de discursuri moralizatoare, ca nu esti calificat pentru asa ceva si nu te ajuta nici limbajul fibrolemnos. Este un chin pentru urechile bietului roman sa te auda.

6 noiembrie 2015 18:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.