Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că majoritatea cetățenilor europeni susțin măsurile luate de guvernul ungar pentru gestionarea actualei crize provocate de valul de imigranți, subliniind că această criză poate distruge Europa așa cum o știm noi, potrivit Agerpres.

Orban a subliniat că spațiul de liberă circulație Schengen este o valoare ce trebuie apărată, motiv pentru care executivul maghiar nu va deschide ”frontiera verde” cu Croația, mai ales că obiectivul său este de a stopa valul migrator.

Premierul ungar a atenționat că această criză ar putea distruge Europa printr-o dezintegrare a blocului comunitar, insistând că măsurile luate de țara sa sunt menite să protejeze Europa.

Orban a admis totuși că, în același timp, Ungaria trebuie să respecte tratatele internaționale. Dar a adăugat că fundamentul Uniunii Europene este domnia legii, iar încălcarea regulilor poate conduce la haos.

Teritoriul Ungariei a fost traversat de la începutul acestui an de peste 378.000 de imigranți veniți mai ales din Orientul Mijlociu. Deși Ungaria este doar o țară de tranzit, acești imigranți dorind să ajungă în final în vestul Europei, guvernul maghiar a închis pe 15 septembrie frontiera cu Serbia cu ajutorul unui gard de sârmă ghimpată, iar de pe 17 octombrie a fost securizată în același mod și granița cu Croația. În plus, a fost adoptată o nouă lege care pedepsește sever trecerea ilegală a graniței sau avarierea respectivelor garduri.

Prin urmare, intrările imigranților pe teritoriul ungar practic s-au oprit, luni fiind înregistrate doar 22 de astfel de cazuri. În schimb, presiunea migratorie s-a mutat în direcția Sloveniei, o țară cu numai două milioane de locuitori, care gestionează cu greu sosirea a mii de imigranți în fiecare zi.

Integral pe România LiberăComentarii

Angela Merkel (viitor inculpat pentru înalta tradare): Ce, ba, îmi bag EURO-poolla în ea de "europa" - daca reusesc sa "salvez" planeta "noastra" în noiembrie, la ECO-conferinta dela Paris si sa va mai înfig înca vreo câteva milioane de ciuhabi în Euro-nas, atunci în primavara iau presidintia ONU si ma foot în "europa " voastra!!! Cu respect, AM

22 octombrie 2015 10:01

edmonde E tampenia Merkelitzei, care si-a dat cu firma-n cap cu scalambaiala ei pro-migranti. E clara lipsa de viziune a acestei cucoane mult prea sus cocotzata pt puterile ei. A facut-o din slugarnicia tipica fata de SUA, recunoscand de fapt esecul NATO in problema Siriei, Irakului etc. Orban are dreptate. Migrantii nu sunt problema Europei. GErmania se va incovoia sub greutatea unei asemenea poveri, pentru cateva zeci de ani. Din pacate!

21 octombrie 2015 23:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.