Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte al ALDE, a afirmat vineri, la Arad, în cadrul unei conferințe de presă, că în mai multe regiuni din țară șomajul a scăzut foarte mult, excepție făcând poate Moldova într-o oarecare măsură, și că numai cine nu vrea nu găsește un loc de muncă. 'De la Timișoara la Constanța, toți întreprinzătorii cu care am stat de vorbă — și fac acest exercițiu peste tot unde merg — toți se plâng că nu mai găsesc forță de muncă, inclusiv în agricultură, inclusiv forță de muncă necalificată. Dar atunci când ai un loc de muncă se pune problema modului în care ești plătit și iată că aceasta este preocuparea principală a românilor', a afirmat Tăriceanu.

Integral pe AgerpresComentarii

euro-Paulus: ASA E !!! EURO-iobagii autohtoni refuza sa munceasca pe nimic, asa ca (daca tot de dau Corina Creatza & CE sa "absorbim" "fonduri" de EURO-spaga-transatlantica de "integrare") ce-ar fi sa importam si noi vreo 2-3 milioane de EURO-musulmani de prin Afganistan, ca sa intram în rând cu EURO-"lumea", nu?

17 octombrie 2015 21:32

Melinda Dupa 26 ani de la Revolutie, romanii nu mai doresc sa fie exploatati. Adica, nu vor sa fie angajati cu salariul minim pe economie, cu bani negri in mana si fara asigurari de sanatate si pensie desi sunt absolventi ai unor institutii de invatamant superior. La angajare se pune conditia experientei, nimic mai fals. Experienta o dobandesti la locul de munca unde trebuie sa te adaptezi cerintelor postului.

17 octombrie 2015 19:27

mariale Este necesar sa nu se puna carul inaintea boilor, mai exact sa se analizeze mai inatai cauza pentru care apar locuri de munca neocupate. Aceasta ar fi salarizarea , atat de proasta, incat oamenii prefera sa primeasca diferite ajutorare sociale si sa mai lucreze " la negru". De ce se lucreaza la negru? simplu, pentru ca taxele impuse patronilor sunt atat de mari, incat acestia, cinstit nu fac fatza. Deci in loc de ajutoare date aiurea, mai bine s-ar schimba sistemul de taxe si impozite, s-ar da mai multe facilitati micilor intreprinzatori, scutiri de traxe chiar pentru cei ce pornesc o mica afacere ( de familie de ex.) Nu descoperim noi apa calda, se stie f. bine cum au prosperat statele nordice, de ex. Problema este ca nu se vrea, caci acolo unde este totul corect nu-i loc de coruptie.

17 octombrie 2015 13:55

Vali Tariceanu vede problema fortei de munca de sus din fotoluiul ala al lui....singura problema a oamenilor care vor sa munceasca e bataia de joc pe care o aplica orice ,,,patron'' fie el mai mare sau mai mic....toti ofera un salariu de mizerie...Toti sunt pusi pe capatuiala...daca din intamplare ai gasit un loc de munca ....afli dupa ceva timp ca patronu lu peste nu tia platit asigurarile si tot tu esti vinovat....De la guvern pleaca tot raul....ei au facut legile astea trunchiate deoarece ei sunt primi beneficiari de munca scalvilor.....

17 octombrie 2015 13:10

gica,contra Paradoxul romaniei:desi este de munca ,romanii lucreaza afara Desi 3 milioane lucreaza afara se cheama straini sa faca treaba romanilor Realitatea ? SALARIILE mici la care nu se inhama nici strainii Salariile mici sunt obligatorii pentru patroni caci altfel ar da faliment avind taxele foarte mari si productivitatea slaba Solutia : alta viziune a guvernantilor ,deci alti oameni profesionisti la butoane !

17 octombrie 2015 1:31

Tavi forta de munca nu lipseste .... lipsesc sclavii. nu am auzit de inteprinzatori care sa dea salarii decente si sa nu gaseasca oameni. dar cand vii cu salarii de 2 lei. UE vrea sa ne trimita refugiati si sa acorde o suma de 6000 de euro pe an pe cap de migrant. Adica 500 de luna unor analfabeti care stau degeaba in timp ce inteprinzatorii de care vorbiti voi doresc sa atraga ingineri cu 3-400 de euro si behaie ca nu au forta de munca

16 octombrie 2015 23:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.