Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Armata rusă foloseşte Siria ca teren pentru a face o demonstraţie de forţă militară dincolo de propriile frontiere, în timp ce Occidentul asistă la această situaţie, comentează cotidianul The New York Times.

"Cele două săptămâni de raiduri aeriene şi atacuri cu rachete ruse în Siria au oferit serviciilor secrete occidentale o evaluare mai profundă a transformării pe care armata rusă a avut-o în timpul preşedintelui Vladimir Putin; Moscova face o demonstraţie despre capacitatea de a efectua operaţiuni în afara frontierelor, prezentând noi tipuri de armament, noi tactici şi strategii", subliniază publicaţia americană.

Rusia a folosit noi tipuri de arme în Siria, inclusiv avionul de vânătoare Suhoi Su-34, numit de NATO Fullback, precum şi rachete Kalibr lansate din Marea Caspică, de la o distanţă de 1.500 de kilometri.


"Operaţiunile ruse reflectă ceea ce oficialii şi analiştii numesc modernizarea - chiar dacă incompletă - a armatei ruse, în pofida restricţiilor bugetare. Iar acest lucru, mai ales în contextul implicării Rusiei în Ucraina, a alarmat Occidentul", explică The New York Times.

Operaţiunile ruse în Siria sunt o demonstraţie a unei Rusii devenite din ce în ce mai agresive şi arogante sub conducerea lui Vladimir Putin, remarcă NYT.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.