Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Traian Băsescu, proaspăt înregimentat în PMP, este în total dezacord cu conducerea Uniunii Europene în ceea ce priveşte relaţiile dintre UE şi Rusia, şi atrage atenţia că Europa face aceleaşi greşeli care au dus la război mondial. Băsescu îi bate obrazul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care pledează pentru apropierea de Rusia şi îndepărtarea de americani.

Preşedintele Comisiei Europene crede că Europa trebuie să-şi „restabilească” raporturile cu Rusia, chiar şi cu preţul răcirii relaţiei cu SUA. Ferm convins că Europa nu este în stare să se apere singură, ci are nevoie de ajutorul americanilor, Traian Băsescu îl contrazice dur pe Jean-Claude Juncker, constată NAŢIONAL. „Pe mine m-a contrariat declaraţia lui Jean-Claude Juncker (…) în care pur şi simplu spunea: trebuie să ne apropiem de Rusia şi să nu-i lăsăm pe americani să facă jocurile în Europa.

Da, dar Europa nu-şi poate garanta singură securitatea. Ori acest mesaj înseamnă să cedăm Rusiei tot ce vrea, ca să stăm liniştiţi. Păi, îmi pare rău, dar aceasta abordare a dus şi la cel de-al Doilea Război Mondial, prin cedări succesive”, a declarat Traian Băsescu, citat de GÂNDUL.

Dacă Juncker s-a făcut preş de ceremonie pentru Vladimir Putin în numele eroicei naţiuni luxemburgheze, al cărui prim- ministru a fost, aşa să fie! Dacă, însă, Juncker a decis, în numele Uniunii Europene, că adversarul e America şi nu Rusia, lucurile se schimbă. Nesimţirea şi aroganţa vin de petrecanie unei Europe care iese din istorie ruşinos şi se aşază cuminte în poala Rusiei, afirmă ADEVĂRUL. Nu cu totul, ci doar cu patrea ei ponosită şi decupabilă: cu Europa de Est.

Căci Juncker a vorbit ştiind bine ce dă şi ce expune. Orgasmul european pro-rus nu va mişca o piatră în Vest, dar va scutura din temelii Estul. Mesajul lui Juncker e cea mai funestă propoziţie trimisă vreodată din Vest spre Est: ce nu se poate islamiza se poate rusifica.

Cu apropierea cvasi-oficializată faţă de dictatura rusească şi o atitudine tot mai ostilă faţă de Statele Unite, Europa este pe cale să treacă printr-o transformare politică de proporţii, care nu este în interesul Europei de Est şi al României, susţine ROMÂNIA LIBERĂ. Din nefericire, această schimbare istorică ne găseşte din nou într-o situaţie precară, cu lideri slabi, deconectaţi de la mersul lumii.

Datoria României şi a Europei de Est este să le aducă aminte europenilor aceste adevăruri. Deschiderea către regimul cvasi-fascist al lui Putin reprezintă o ameninţare la adresa României, care, se dovedeşte încă o dată, nu are alternativă reală la alianţa cu Statele Unite. Din acest punct de vedere România este obligată să joace în Europa cartea americană.

Pe de altă parte, aminteşte CURENTUL, cele două mari „bile negre” ale diplomaţiei româneşti din ultimii ani, indiferent de ce forţe politice s-au aflat la guvernare sunt reprezentate, fără putinţă de tăgadă, de neaderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen şi de eşecul proiectului de liberalizare a vizelor de intrare a cetăţenilor români pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Iată însă că, dacă a devenit deja o obişnuinţă ca primul obiectiv să se amâne de la sine, politicienii noştri par să fie făcut progrese pentru ca românii, în sfârşit, să poată călători în SUA fără a mai fi chinuţi de „coşmarul vizelor”. Iar vestile bune în acest sens au fost date de vicepremierul Gabriel Oprea, la întoarcerea din vizita oficială pe care acesta a întreprins-o peste Ocean.

După cum a declarat Oprea, principalul obiectiv al discuţiilor pe care acesta le-a purtat la Washington cu reprezentanţii Administraţiei americane a fost cel referitor la „determinarea României de a continua demersurile pentru includerea în programul Viza Waiver, care va conduce la eliminarea vizelor pentru cetăţenii români”. În acest sens, observă COTIDIANUL, vicepremierul român pare să-i fi convins pe directorii FBI, DEA  şi CIA ca autorităţile de la Bucureşti vor lua toate măsurile necesare pe plan operativ pentru ca, în domeniul securităţii cel puţin, parteneriatul dintre cele două ţări să fie şi mai intens ca până acum.

În acest timp, un alt capitol al politicii externe, aderarea la Schengen, este tot mai departe. Dacă s-ar fi votat în Consiliul J.A.I de săptămâna trecută aderarea României şi Bulgariei, ar fi trebuit să luăm totul de la capăt. Cu alte cuvinte, am fi fost respinşi fără drept de apel, explică EVENIMENTUL ZILEI. România plăteşte multe greşeli politice de amatori, pentru că decizia Schengen e politică, ne place sau nu ne place.

Am preferat să ne jucăm „de-a lovitura de stat” exact în momentul în care am fi putut avea trei rapoarte pozitive MCV. Am preferat să ne salvăm „penalii” de anchete. Am preferat să dăm satisfacţie majorităţii xenofobe, votând împotriva cotelor obligatorii. După un asemenea bilanţ, nimeni nu poate aştepta bunăvoinţă de la partenerii noştri din UE.


Comentarii

Dar tot noi suntem condusi de CURVELE americanilor Basescu, Iohanis, Ponta, ......... si neamul lor cel IMPUTIT !!!

12 noiembrie 2015 8:43

jekson barbosul din carpati Ba nu va luati de el ca va sparg...

13 octombrie 2015 9:36

Ion Cr Politicieni ca Basescu chiar ne pot baga in razboi,prin declaratii iresponsabile. Atituinea lui,cat a fost presedinte, vis a vis de Rusia ne poate aduce un prejudiciu enorm pe termen mediu si lung. Daca acum suntem in parteneriat cu SUA(mult prea departe),dupa alegerile din 2016 din America s-ar putea sa fim lasati la mana rusilor. Intelegerea intre marile puteri se poate schimba. Si sa nu uitam; Ungaria are o relatie de amicitie si stie ea de ce. In plus ne-am facut numai "dusmani" la granite prin alinierea noastra tembela la actiunile SUA. Vezi Serbia care la fel nu ne va ierta. Jucam pe sarma o politica externa periculoasa.O politica de neutralitate si buna vecinatate ar fi mai inteleapta decat sa ne tot ratzoim la rusi. Nu de alta ,dar vom ramane pe veci vecini si Rusia nu uita si nu iarta! Un pic de responsabilitate nu strica.

13 octombrie 2015 9:09

ecaterina traian Daca eram acum mai rau ca si Grecia,asa zisii antibasisti,ce aveau sa spuna?Daca ar fi furat citi dusmani are,era de un an la inchisoare,atita lucru puteti intelege si cei antibasisti !Nu sunt ni basista si nici antibasista,sunt o doamna cu capul pe umeri si care gindesc.Iliescu are crime la activ,de ce nu strigati ?Ce-au facut PSD-ul decind este la putere,si inaint si acum?Hotii la drumul mare,sa-i aplaudati si sa nu uitati sa-i votati mai departe,o sa va fie bine ca si pina acum,SUCCES!

13 octombrie 2015 3:15

007 probabil in curand romanii or sa afle adevarul despre faptul ca daniel morar si codruta kovesi l-au protejat ani de zile pe infractorul basescu traian cel care a prejudiciat bugetul romaniei cu zeci de miliarde de euro ! rog ziare.ro sa nu mai stearga mesajele impotriva infractorului basescu traian !

12 octombrie 2015 23:27

incoruptibilul basescu traian a prejudiciat bugetul romaniei cu miliarde de euro numai la anrp prin retrocedari ilegale !

12 octombrie 2015 23:04

Pute Javrei betive nu-i mai ajunge Romania ca deja il stie lumea de jeg ,vrea acum lupta cu Europa .nu de alta dar sa apara si el in ziare.Easti un om de nimic ,marinar jegos.

12 octombrie 2015 20:51

Marian Declaratia domnului Basescu ca se ajunge la un razboi mondial.Din pacate traim niste vremuri instabile,putem vedea multe conflicte si atentate in diferite colturi a le lulmii.Romania nu este o forta economica si militara,noi trebuie sa stim sa negociem atat cu statele unite cat si cu Uniunea Europeana si cu Rusia.Cea ce a declarat presedintele comisei europene domnul Junker cum ar trebui sa fie relatile Uniuni Europene cu Rusia este o declaratie.Sa nu uitam ca statele membre ale Uniuni Europene sant si state membre NATO,organizatie militara care este condusa de SUA.Deocamdata nu este o alianta militara mai stabila ca NATO si care sa poata garanta seculitatea statelor membre si inspecial statelor foste comuniste din estul Europei.Din punctul meu de vedere nu se stie la ce compromis vor ajunge marile puteri a le lumi inproblema Siriei si chiar in alte probleme a le Orientului Mijlociu care trebuie rezolvate.

12 octombrie 2015 16:27

Basescu mondialu sa traiasca dom Basescu , sa luptat cu Iliescu , si cu toata mafiaaa a bagat boala in ea maiiii!!!

12 octombrie 2015 16:21

Traian BASESCU = Vladimir JIRINOVSKI doi NEBUNI !!!!

12 octombrie 2015 14:58

BASESCU - MARE OM MARE CARACTER!!!! Traian BASESCU = BUCURIA NEBUNILOR !!!!

12 octombrie 2015 14:55

Sper ca in al 12 ceas cineva sa ne SCAPE de BASESCU SI LIBERALII LUI SOCIALISTI !!!!

12 octombrie 2015 14:54

@psihaitrul de serviciu O boala grea si lunga te-a cuprins. Pana la aparitia unei minti intunecate nu mai ai mult. Din pacate nu poti apela la un psiholog, ca nu mai are ce face. Medicamentele pentru uitarea de sine nu le poti lua ca esti psihiatru si nu crezi in puterea lor. De obicei cei ca tine- psihiatrii- sunt mai bolnavi decat pacientii. In mintea ta intunecoasa CAPETENIA a fost hotul BANILOR publici. Nici n-ai auzit de Nastase,dar de usierul luiTruica, dar de Dan Ioan Popescu cel cu numele scrijelit pe usa de intrare a unui luxos restaurant unde iesire, nu intrarea, se face cu zeci de mii de euro. Viorel Hrebenciuc si mafia padurilor din jurul lui, e un sfant! Un sfant cu mii de hectare de pamant in Banat, este si raspopitul Ilie Sarbu. Dar de Vanghelie ai auzit, bolnavule mintal? De boala comunistoida care v-a cuprins? Sa faci alegeri generale in partid cand participa un singur candidat, e chiar de rasul alora ca tine...

12 octombrie 2015 13:46

@Traian Basescu - Un mare roman. Traiasca Servicul Roman de Propaganda! Uraaa

12 octombrie 2015 13:43

PSIHIATRUL DE SERVICIU Hoopaa! A iesit, iarasi, la drumul mare, idiotul pdl-ist membru la sect.2 Bucuresti, care idiot, a fost total interzis pe Forum, chiar de complicii infractori pdl-eprosi alis pnl-eprosi. Idiotul enerveaza pe romani, cu flashneta hodorogita despre capetenia crimei organizate financiare din Romania, ca, ce bun talhar de bani publici, a fost capetenia. Taci, bai, idiotule, sau mori...

12 octombrie 2015 12:24

Traian Basescu - Un mare roman. “Dacă în 2010 eram la fel de lași, mincinoşi şi populişti cum sunt politicienii de astăzi ai PSD-ului, România ar fi fost mult mai rău decât Grecia, iar acum nu am fi avut creştere economică şi psd-iştii nu ar fi avut ce să dea populaţiei”. Domnule Președinte , cei cu capul pe umeri stiu de ce s-au luat măsurile acelea . Cei intoxicați de haznaua 3 si cealaltă latrina , trăiesc in întuneric !

12 octombrie 2015 11:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.