Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Klaus Iohannis sprijină înfiinţarea unui muzeu al evreilor care au murit în timpul Holocaustului.

Preşedintele a ţinut un discurs în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În contextul crizei refugiaţilor, Iohannis a declarat că România trebuie să respingă populismul şi discriminările de orice fel.

Preşedintele a mai spus că România a învăţat lecţia trecutului şi că asumarea perioadei negre din istoria internaţională ar trebui să fie o politică publică.


Comentarii

Bulibasa El este presedintele unui lagar maret numit romania ,in care este oropsit cetateanul de rand caruia i s-a amanetat prezentul si viitorul ....de catre stapanii de slugi care gireaza furaciunile si faradelegile....

9 octombrie 2015 10:20

Baba Ruza de la Cleja TRAIAN Iohannis se crede preşedintele Germaniei . În România şi aşa sunt prea multe muzee evreeşti .

9 octombrie 2015 7:02

comunistu Tov. Pute, io votez cu tine, ca vreau s-o revad pe draga si scumpa tovarasa Ana Pauker, da` si pe tovarasu` Dej care ne-au scapat de burgheji !

8 octombrie 2015 20:13

Pute Tov presedinte poate puneti si poze cu evrei celebri in comunism si aportul lor la aducerea lui la noi .Asa da!!

8 octombrie 2015 18:03

Uta Eu zic sa-i lasam cu dumnezeul lor ,ca au facut si ei multe de nefacut dar muzeul nu-si are rost/O sa fie numai pentru dvs si cativa evrei.Sunt alte multe muzee de intretinut ,daca chiar aveti bani .

8 octombrie 2015 17:58

un ardelean Hagi Tudose a incercat sa se..."puna bine" cu Dumnezeu, da` numa` cand a simtit ca i se apropie sfarsitu` ! Sasu`...simte el ceva (???) ....ce-o fi patit cu evreii, umbla astia sa-l forflexmagazineasca ?. De-aia o tooooot.... ameteste cu lagarele naziste, Holocaustu`....si-acu`.... cu-n nou muzeu` din Romanica in care sa se expuna.....apropo ce sa se expuna ???? Pozele de la Iasi, ori abatoru` din capitala care-au mai fost expuse de.....milioane de ori ?

8 octombrie 2015 17:35

aurel Nu este bine sa mistificam trecutul.! A.a deportat tiganii si ,din Ardealul ocupat, au fost deportati evreii.Deci unde va fi instalat mauzoleul si el va fi numi pentru tigani sau ? Lasti istoria sa fie istorie, nu confisacati politic momentele neclare ale naemului ! Avem ce face pentru viitor, lasati trecutul pe seama istoriei.Romanii nu au fost antisemiti si nu vor fi, nu au urat alte natii si nici nu o var face.Lasti stramosii in pace !

8 octombrie 2015 17:25

euro-Paulus @mihai@@@: Ce, cum?! Da bineinteles ca eu sunt (si) "PRECIZARE", ia-uzi, ia! Ia spune mai bine, pe-asta (o nano-parte din tot ce este in lume) o stii (imbecil de 2 parale ce esti, n.m.): https://www.youtube.com/watch?v=z3TveySBlkQ

8 octombrie 2015 16:48

Da, România a învăţat lecţia trecutului: ca atare, primirea de "refugiati" (de colonisti) se efectueaza DOAR cu conditia ca respectivii sa CONSIMTA si sa SEMNEZE o declaratie cf. careia, daca se fac tradatori, ticalosi si criminali (ca aia din lecţia trecutului), atunci urmasii lor pamântesti se angajaza sa le faca singuri muzeele si anume pe cheltuiala lor si la iei acasa.

8 octombrie 2015 16:40

mihai@@@ e-P nu cumva te mai cheama si PRECIZARE ? esti atat de ofuscat fata de tot ce inseamna civilizatie si sec XXi incat aproape sunt convins ca ai origini pe la moskova sau ceva taranesco-securisto -comuniste. numai idiotii de teapa ta sunt anti la tot ce este in lume .

8 octombrie 2015 16:38

euro-Paulus: Bine, dar un "muzeu" (un soi de WC public cu o vitrină cu niste pietre în ea si cu un stâlp ruginit) există deja în Bucuresti, pe malul gârlii, adevarul e însă că n-ar mai strica încă vreo 10-20, plasate în zonele aglomerate si (de dorit) ceva mai confortabile... Eu găsesc ideea si practică si si (destul de) purgativă: te gândesti la ăia, te scremi un pic si faci si-o treaba, nu? Cu respect, e-P

8 octombrie 2015 16:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.