Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea de Casație și Justiție reia, luni, judecarea dosarului "Referendumului" în care Liviu Dragnea, președintele intermar al PSD, fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fraude la referendumului din 2012 pentru suspendarea președintelui României de atunci, Traian Băsescu.

Dragnea a anunțat, duminică, la Alexandria că va merge la ÎCCJ în speranța că "adevărul iese la iveală şi dreptatea va triumfa". "Ce am spus este suficient. Eu în general am speranţe că întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la iveală şi dreptatea va triumfa. Este o speranţă care m-a animat tot timpul în viaţa. (...) Este o speranţă pe care nu vreau să mi-o pierd niciodată", a spus liderul interimar al PSD.

În apelul făcut de DNA la prima sentință, procurorii anticorupție susțin că pedeapsa primită de liderul social-democraților este "simbolică și incompatibilă" cu "gravitatea infracțiunii" de care a fost găsit vinovat, adică folosirea influenței pe care o avea prin prisma funcției de conducere din partid, în scopul fraudării referendumului prin care s-a cerut suspendarea președintelui.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012. Secretar general al PSD la data referendumului pentru demiterea preşedintelui, Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Integral pe România Liberă