Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liviu Dragnea s-a lansat in cursa pentru sefia PSD de pe prispa Teleormanului natal. De unde a si pus tunurile pe doi precursori celebri: Ion Iliescu si Victor Ponta. ”Vreau sa va anunt ca m-am hotarat sa candidez la presedintia PSD si sper ca dupa incheierea vorbirii sa am si sustinerea voastra. Unii spun ca aceasta decizie poate reprezenta un risc pentru mine. Mi-l asum”, a anuntat Liviu Dragnea, ieri, la Alexandria.

Odata oficializata candidatura, Dragnea a scuturat cojocul de vechi comunist al lui Ion Iliescu – care taman il comparase cu fostul dictator Ceausescu pe motiv ca noul presedinte al PSD va fi ales de toti membrii partidului si nu doar de delegatii la Congres, ca pana acum. ”Ceausescu isi dorea asa, incepuse candva sa faca un fel de recensamant national, ca toti sa voteze de la oras si sat pentru tovarasul Ceausescu”, a sustinut Iliescu. ”Nu stiu ce isi dorea Nicolae Ceausescu, ca nu l-am cunoscut foarte bine”, a ripostat Dragnea, facand astfel aluzie la tineretea comunista a lui Iliescu – cand acesta facea parte din structura de putere ceausista si colabora indeaproape cu ”tovarasul Ceausescu” in calitatea sa de secretar judetean de partid si de membru al CC al PCR.

”Dincolo de ce isi doreste unul sau altul, sistemul de vot e o prevedere in statut, respectata de toti, asa trebuie sa organizam alegerile in partid. Membrii simpli de partid sustin acest sistem, pentru ca vor sa decida ei pe cine voteaza, sa aiba ei stampila in mana. Nu e un sistem comunist, e un sistem ultra-democratic”, si-a completat Liviu Dragnea contraatacul. Plecand de la faptul ca descrierea preferata de adversarii actualului premier este ”Victor Ponta minte cum respira”, Liviu Dragnea a tinut sa-l puna preventiv la punct si pe prietenul Victoras: ”Am invatat ca in politica nu poti sa minti in speranta ca nu se va afla. Cine nu intelege asta, e degeaba in politica, traieste degeaba in acest sistem”.

”PSD n-are nevoie de lideri carismatici care sa fure sperantele oamenilor dupa care sa duca poporul intr-o aventura. PSD are nevoie de stabilitate, de clarificare doctrinara, de niste reguli ce trebuie respectate de toti. Va pun o intrebare: sunteti convinsi ca acest partid a propus si sustinut cei mai buni oameni? Eu nu cred”, a incheiat apoteotic favoritul cursei pentru presedintia PSD cu o declaratie in care il incrimineaza pe ”carismaticul” Iliescu la comun cu ”sustinutul” Ponta.

Integral pe Naţional