Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Noi studii în domeniu au demonstrat că o proteină care se găsește în lapte și produsele lactate ajută la albirea dinților și este chiar mai eficientă decât pasta de dinți. Mai mult decât atât, laptele adăugat în ceai previne pătarea dinților. Ceaiul conține taninuri (n.r. produs vegetal cu gust astringent, solubil în apă), care pătează dinții. Însă cazeina, o proteină din lapte, neutralizează efectul taninelor.

"Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură la nivel mondial, iar felul în care este procesat afectează felul în care se pătează dinții. Cu cât este mai procesat sau oxidat, cu atât pătează mai tare. Însă am descoperit că atunci când laptele este adăugat ceaiului, acest pericol este redus", a declarat medicul Ava Chow,.

Chow a folosit la studiu dinți umani, care au fost extrași și nu aveau defecte. I-a introdus în ceai sau ceai cu lapte pentru 24 de ore, la o temperatura de 37 de grade Celsius. Apoi le-a verificat culoarea. Rezultatele studiului au fost publicate în publicația medicală Journal of Dental Hygiene.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.