Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mii de vasluieni nu și-au făcut cărți de identitate deși au împlinit 14 ani, vârsta legală pentru a intra în posesia unui astfel de document.

În primele 9 luni ale acestui an, Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor (SPCEP) Vaslui a eliberat 11.904 cărți de identitate, din care doar 1.560 au fost pentru cei care au împlinit 14 ani.

Reprezentanții serviciului spun, însă, că numărul celor care nu au buletine a crescut simțitor în acest an, mulți dintre ei având actele expirate de ani buni. „Au rămas de pus în legalitate 16.830 de persoane care fie au cărțile de identitate cu termenul de valabilitate expirat, fie nu le au deloc. Din păcate, am constatat că din acest total, 3.283 sunt vasluieni care au împlinit vârsta de 14 ani. Nu ştiu dacă părinţii realizează că îi privează de anumite drepturi, cum ar fi, de exemplu, alocația, pe care nu o pot lua dacă nu au buletin", ne-a declarat Dorina Rădășanu, șeful SPCEP Vaslui.

Integral pe Adevărul