Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Preşedintele interimar, Marian Lupu, şi procurorul general, Valeriu Zubco, sunt doi idioţi care m-au presat prin închisori din motive politice primitive. Şi acesta e adevărul pe care l-am spus întotdeauna”. Declaraţia a fost făcută de către bloggerul rus, Eduard Baghirov, într-un interviu acordat portalului lenta.ru, referitor la evadarea sa din Moldova.

Baghirov susţine că este foarte uşor să traversezi frontiera Republicii Moldova şi fără acte de identitate sau chiar cu „sisteme antirachetă în rucsac”. „Şi aşa va fi până Moldova nu va începe să plătească salarii grăncierilor”, a spus Baghirov.

Referitor la evenimentele din aprilie 2009, acesta spune că nicio acţiune a sa pe teritoriul Republicii Moldova nu a avut caracter criminal. „Niciodată nu am negat nimic. Dar nici nu am confirmat”, a accentuat bloggerul.

„Nu aş fi împotrivă să colaborez cu serviciile de securitate ruseşti, să merg în republicile vecine şi să fiu un fel de James Bond”, a spus el.

„Sunt sigur că în serviciile speciale moldoveneşti se găsesc şi oameni adecvaţi, cărora le este ruşine pentru această clounadă, realizată cu mâinile lor de către cei ce guvernează acum Moldova. Toată această problemă poartă un caracter politic. De-ar fi politicieni adecvaţi. Dar sper că se vor găsi şi vor veni la putere, şi vor scoate Moldova de sub plinta sub care a fost băgată în 20 de ani de „independenţă”, a conchis Eduard Baghirov.

Totodată, Baghirov a asigurat că serviciile speciale ruseşti nu au nicio legătură cu evadarea lui.

Integral pe Jurnal.md