Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Evaziunea fiscală este estimată la circa 20 de miliarde de euro anual, dar asta nu înseamnă că, an de an, o pătură de „aleși” nu a dus un trai opulent din venituri, cel mai probabil, de natură evazionistă, sub ochii Fiscului. Ieri, șeful ANAF a lansat un avertisment dur către „maneliști” și „cămătari”.

Nunți opulente, vile impresionante, mașini de sute de mii de euro sunt exponente ale averilor pe care o mulțime de români le-au afișat cu ostentație, dar Fiscul a întârziat până acum să le cerceteze. Ieri, Fiscul a anunțat că va începe, în sfârșit, investigarea acestora.

„Fie ele personalități ale vieții publice, maneliști, cămătari etc, cu toții fiind pentru noi doar contribuabili cu obligații declarative. Cu toții vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să facă dovada fiscalizării veniturilor cu care și-au construit averile”, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF. Decizia vine și după recenta vizită a oficialilor FMI în România (care au vorbit de mai multe ori despre controlul marilor averi) şi a fost luată ca urmare a analizelor de risc fiscal efectuate asupra persoanelor fizice.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul Zilei