Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Administrația publică reprezintă unul dintre factorii cheie care garantează succesul implementării programelor finanțate prin intermediul fondurilor europene și, în acest sens, România trebuie să depășească dificultățile care au cauzat o rată de absorbție scăzută în trecut, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu.

Aceasta a menționat că, în privința absorbției fondurilor europene, România înregistrează o evoluție bună, în condițiile în care rata de absorbție este în prezent la peste 60%, față de numai 6% cât înregistra în urmă cu câțiva ani, însă și-a exprimat îndoiala că ar putea ajunge la finele anului la o rată de 100%.

Comisarul european a vorbit, de asemenea, în interviu, despre recenta rectificare bugetară, despre implementarea proiectelor de mediu și absorbția fondurilor europene pe Programul Operațional Sectorial /POS/ Mediu, despre adoptarea Agendei digitale 2020, precum și despre măsurile de îmbunătățire a protecției sociale, cu ajutorul fondurilor europene.
Integral pe Agerpres