Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Turcia a trimis avioane de vânătoare şi tancuri la graniţa cu Siria, după un atac comis joi de combatanţi ai grupării Stat Islamic, soldat cu moartea unui militar turc şi rănirea altor doi, relatează Deutsche Welle în pagina electronică, conform Mediafax.

Un post de frontieră din provincia Kilis a fost atacat joi de pe teritoriul sirian aflat sub controlul grupării Stat Islamic. Un soldat turc a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi în urma atacului.

"Soldaţii turci au răspuns focurilor de armă trase din partea siriană a frontierei, din regiunea unde se află militanţii Statului Islamic", a declarat un oficial.

Ulterior, autorităţile turce au trimis în zonă avioane de vânătoare F-16, tancuri şi vehicule blindate.

Ofensiva a avut loc după o intensificare a violenţelor la graniţa turco-siriană săptămâna aceasta, care a început după un atac sinucigaş cu bombă comis luni în oraşul Suruc din sudul Turciei, soldat cu 32 de morţi şi peste 100 de răniţi.

Autorităţile au identificat un cetăţean turc de 20 de ani care avea legături cu gruparea Stat Islamic, pe care îl suspectează de comiterea atentatului, după ce cartea sa de identitate a fost găsită la locul atacului.

Autorităţile turce au arestat în ultimele şase luni peste 500 de persoane suspectate de cooperare cu gruparea SI, în condiţiile în care Turcia a fost acuzată că nu depune suficiente eforturi pentru a controla graniţa cu Siria.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.