Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O firmă rusească producătoare de armament a propus să detoneze o rachetă sol-aer Buk, pentru a simula momentul doborârii avionului malaiezian în Ucraina.

Propunerea firmei de armament Almaz-Antei este prezentată de media rusă, preluată de Mediafax. Proiectilul tip 9M38M1 (Buk-M1) ar urma să fie făcut să explodeze la sol, în apropierea fuselajului unui avion Boeing scos din uz.

Experimentul ar urma să aibă loc într-un poligon de testare, în prezenţa unor experţi independenţi şi a reprezentanţilor unor companii aeriene.

"Obiectivul experimentului ar fi confirmarea tipului de rachetă folosită pentru doborârea avionului, prin studierea traiectoriei şi condiţiilor în care a avut loc explozia", precizează compania Almaz-Antei.

Potrivit CNN, avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit în iulie 2014 în estul Ucrainei a fost doborât cu o rachetă sol-aer de fabricaţie rusească, a stabilit Comisia de anchetă creată de Olanda. Racheta a fost lansată de separatiştii pro-ruşi din Ucraina.

Integral pe România LiberăComentarii

PRECIZARE: Tocmai am aflat ca anchetatorul-sef olandez, dl. Fred Westerbeke, ia declarat colegilor nostri dela ziarul „Neue Zürcher Zeitung“ (si anume vineri, mai pe seara, si leprele au si reprodus interviul, în loc sa accepte sa "absoarba" "fondurile" de EURO-spaga oferite, n.n.) ca organul de ancheta din subordinea sa nu exclude posibilitatea ca avionul sa fi fost doborât de o EURO-racheta-transatlantica ... aer-aer!!! Ramâneti cu noi (si cu co-jegoshii de-alde noi din EURO-presa-"libera", n.n.) va tinem la curent cu ultimele vesti de pe teren!!! Cu respect, (limbricii din) "redactia" RL

19 iulie 2015 0:35

Adrian Si cum o sa simuleze si faptul ca atunci cand a fost lovit, avionul se afla la 10000 metri altitudine? Cel mai mare efect asupra avionului nu este racheta propriu-zisa care a explodat in proximitatea aeronavei ci decompresia care a avut loc. Daca tot spun ca nu a fost vorba de o racheta de tip BUK ci de una trasa de aviatia ucrainiana, propun sa il puna pe Putin intr-un Boeing, sa traga cu un BUK asupra lui si sa compare apoi rezultatele. Cool, nu?

18 iulie 2015 20:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.