Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Turcia şi Iranul au promis să coopereze pentru a învinge separatiştii PKK, în a treia zi a ofensivei turce în teritoriul irakian, relatează BBC, potrivit NewsIn.

Militanţii kurzi constituie o problemă comună pentru Turcia şi Iran, a spus ministrul iranian de externe, Ali Akbar Salehi, aflat la Ankara într-o vizită-surpriză.

Turcia a promis că împreună vor elimina ameninţarea teroristă.

Omologul turc, Ahmet Davutoglu, a declarat că cele două state "sunt decise să lupte împreună împotriva PKK şi a secţiunii sale iraniene, Partidul Vieţii Libere din Kurdistan. PJAK".

Forţele aeriene turce au continuat joi noapte raidurile asupra rebelilor PKK din nordul Irakului, potrivit televiziunii NTV. Avioane F-16 staţionate la o bază din provincia Diyarbakir au participat la raiduri.

Armata turcă a lansat joi o operaţiune terestră amplă în nordul Irakului, în replică la un atac al PKK soldat cu moartea a 26 de militari turci.

La operaţiune participă circa 10.000 de militari turci.

UE şi ONU consideră PKK o organizaţie teroristă.

Integral pe România LiberăComentarii

aziu cei doi criminali islamisti vreau sa lichideze dorinta unui popor de 30 de milioane de oameni de asi apara otonomia culturala si traditionala acelas arduan criminal apare in public drept luptatotr al paci

5 iunie 2012 21:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.