Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite nu admit ca Bulgaria a retras licenta de exploatare a gazelor de sist si trimit un emisar special sa preseze Parlamentul de la Sofia. La 18 ianuarie, Parlamentul a votat cu 166 voturi pentru si 6 impotriva interzicerea folosirii tehnologiei de fractionare hidraulica inclusiv in apele teritoriale ale Marii Negre.

Romania, avertizata de bulgari

„Speram ca ne vor auzi mai multi romani si ca vom lupta impreuna impotriva acestui pericol”, spune Mariana Cristova, de la Universitatea Tehnica din Sofia. „Este o situatie urgenta, fiindca inceperea extractiei prin fracturare este planuita in februarie si daca va incepe, nu va mai putea fi oprita! Problema este ca romanii nu sunt deloc informati cu privire la aceasta situatie grava. Este nevoie de oameni care sa ia atitudine si in Romania! Daca exploatarea gazelor din sisturi va fi permisa in Romania, munca noastra a fost in zadar”. E vorba de riscul de cutremure, de contaminare a apei cu substante („secret industrial”) cancerigene sau toxice etc.

Nu ne luam dupa ei

Dupa vizita de urgenta a secretarului american de Stat, Hillary Clinton, SUA il trimit in Bulgaria pe Richard Morningstar, specialistul pentru Eurasia in domeniul energetic, pentru a prezenta cele mai avansate tehnologii de exploatare. Premierul bulgar Boiko Borisov a anuntat ca va mentine moratoriul asupra exploatarii gazelor de sist „pana cand societatea nu va fi convinsa ca aceasta tehnologie este sigura”. Pe 17 ianuarie 2012, seful Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, Alexandru Patruti, a declarat ca Romania nu va lua exemplul Bulgariei si nu va interzice folosirea fractionarii hidraulice pentru extragerea gazelor de sist. Chevron va incepe anul acesta lucrarile de explorare in Dobrogea. „Din 2013 avem in plan saparea a opt sonde in Dobrogea”, a declarat Thomas Holst, manager pentru Romania in cadrul Chevron.

Integral pe NaţionalComentarii

Adevaruri Triste După hrană modificată genetic şi medicamente netestate, urmează apa contaminată. Nu există nicio scuză pentru astfel acorduri, iar oamenii de ştiinţă parcă dorm în ţara asta. Dacă adormim cu toţii, poate nu ne mai trezim. Cineva trebuie să-şi asume toată responsabilitatea pentru acordul cu Chevron.

2 aprilie 2012 14:27

adyyon http://www.youtube.com/watch?v=9OGu2ylErNk http://www.gaslandthemovie.com/whats-fracking solutii:se pot trimite informatiile din mesaj prin e-mail tuturor firmelor din zonele care pot fi afectate,care se folosesc de apa [firme de sucuri,lapte,apa imbuteliata,etc ].Simplu,nu?

13 februarie 2012 20:34

steluta pai pe romani ii informeaza cineva, de ce semneaza guvernul? aici totul e pe sest! ca si guvernarea lui Basescu! Patruti garanteaza ca nu va fi poluat solul? sa raspunda penal daca e ceva poluat? sa vedem daca mai semneaza ca voda!

9 februarie 2012 8:26

Marcus Furius Poate preluam si noi exemplul asta al bulgarilor (si cu Rosia Montana si cu gazele de sist)despre care zicem in mod constant ca sunt mai fraieri ca noi.Americanii (evreii-Morningstar=Morgenstern) testeaza pe altii toate "tehnologiile" astea bengoase si daca le iese,incep si ii taxeaza la consum,daca ii baga in cofa tot aia sunt de vina ca n-au avut noroc.Ca orice popor si americanii trebuie sa invete sa se autointretina nu sa-i intretina altii.

8 februarie 2012 0:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.