Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite îl vor trimite în Bulgaria pe Richard Morningstar, trimisul special american pentru Eurasia în domeniul energetic, pentru discuţii detaliate cu autorităţile bulgare privind exploatarea gazelor de şist, a anunţat duminică secretarul de stat american, Hillary Clinton, scrie luni cotidianul sofiot 24 Ceasa.

Experţii care îl vor însoţi pe Morningstar vor prezenta bulgarilor cele mai avansate tehnologii de exploatare a zăcămintelor de gaze. Hillary Clinton a efectuat duminică o vizită de lucru de câteva ore la Sofia, printre subiectele discutate cu autorităţile bulgare aflându-se şi colaborarea în domeniul militar, situaţia din Orientul Mijlociu, progresele realizate de Bulgaria în domeniile justiţie şi drepturile minorităţii rome.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu secretarul de stat american, premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că ţara sa va menţine moratoriul asupra exploatării gazelor de şist. 'Am subliniat că protecţia mediului şi menţinerea naturii noastre într-o stare bună pentru generaţiile următoare se află pe primul loc. De aceea, şi moratoriul impus asupra exploatării gazelor de şist va rămâne până când societatea nu va fi convinsă că această tehnologie este sigură şi nu pune în pericol mediul', a afirmat Borisov.Integral pe CotidianulComentarii

Aad In SUA sunt pe cale sa devina ilegala fracturarea rocii si exploatarea gazului se sist (vezi si Canada!!!) iar in Romania poate sa o faca oricine. Mizerabil si tradator act. Dar si nepasare, furt si inselatorie fata de statul roman si poporul acestei tari. Rusine!

29 aprilie 2012 15:44

Marcus Furius Poate preluam si noi exemplul asta al bulgarilor (si cu Rosia Montana si cu gazele de sist)despre care zicem in mod constant ca sunt mai fraieri ca noi.Americanii (evreii-Morningstar=Morgenstern) testeaza pe altii toate "tehnologiile" astea bengoase si daca le iese,incep si ii taxeaza la consum,daca ii baga in cofa tot aia sunt de vina ca n-au avut noroc.Ca orice popor si americanii trebuie sa invete sa se autointretina nu sa-i intretina altii.

8 februarie 2012 0:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.