Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul Ungariei a decis, marţi, suspendarea unilaterală, pe termen nedeterminat, a unui acord cu Uniunea Europeană privind acceptarea solicitanţilor de azil, invocând "protejarea intereselor poporului ungar", informează Mediafax.

"Din raţiuni tehnice, Guvernul Ungariei a decis suspendarea pe termen nelimitat a Acordului Dublin, ce reglementează situaţia solicitanţilor de azil", informează un comunicat oficial citat de MTI.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a explicat această decizie prin necesitatea protejării intereselor poporului ungar.

"Este necesară protejarea intereselor poporului ungar", a explicat Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei, în interviuri acordate cotidianului austriac Die Presse şi site-ului ungar Index.

Mi mult, el a ținut să precizeze că autorităţile ungare se confruntă cu un aflux masiv de refugiaţi.

"Barca este plină. Ne dorim cu toţii o soluţie europeană, dar trebuie să protejăm interesele poporului ungar şi ale ţării", a precizat Kovacs.

Săptămâna trecută, premierul de dreapta al Ungariei, Viktor Orban, anunţa că Guvernul de la Budapesta nu va aştepta o "soluţie europeană" la problema imigraţiei, precizând că este responsabilitatea ţării să îşi protejeze frontierele. "Guvernul Ungariei nu va aştepta o soluţie europeană la problema imigraţiei; statul are responsabilitatea de a-şi proteja frontierele", declara Viktor Orban. "Intrarea ilegală într-un stat este o infracţiune care trebuie evitată", a subliniat Orban. Referindu-se la controversatul plan al Ungariei de a construi un gard la frontiera cu Serbia, Orban sublinia că este vorba de "un detaliu tehnic" pentru menţinerea securităţii.

Viktor Orban a catalogat drept "nebunie" planul Comisiei Europene care prevede distribuirea în numeroase state UE a zeci de mii de imigranţi extracomunitari aflaţi în Italia şi Grecia.

Integral pe România LiberăComentarii

A. Radean Daca politicienii romani ar avea spinare, ar proceda la fel. Dar, sunt slugi cu spinarea la 90 grade.

24 iunie 2015 4:50

euro-Paulus: Bine, dar atunci se deschide pentru Romania o noua sansa - si anume sa-i luam noi (toti) pe toti refugiatii, factorii "responsabili" din Guvern avand astfel ocazia (unica, n.m.) sa incaseze ei INTRAGA EURO-spaga-transatlantica aferenta "programului" "european", nu?! Cu respect, P.

23 iunie 2015 23:31

Orban sfidează regulile UE Dar nu sfideaza poporul sau

23 iunie 2015 21:55

Eu Asa este domnule TOTO....ungurii nu "e" prosti....ptr ca sunt mai multi de 50..... Analfabetule!

23 iunie 2015 21:50

italian bravo ,Orban ,,asa trebuie sa faca toti ,,Italia sa sti ca ia bani de la UE pt acesti emigranti teroristi ,,ca nu sti ce sunt acesti analfabeti,,,,statul italian dau la cooperative sa ii gazduiasca pe aceste maimute 35 de euro pe ziiiiiiiiii,,,care mafioti italieni baga bani in buzunar,,acum ia prins si dosarul se chiama Mafia Capitale unde si politicieni din partidul lui Renzi ,,PD,,sunt implicati in aceasta excrocarie,,prietenul lui Ponta care la sustinut la prezidentiale,,,si ce sa faci cu acesti emigranti ,,nu cunosc nici meserie nici sa scriu nu stie,,,,la ce ii poti folosi..

23 iunie 2015 21:28

Toto Ungurii nu e proști,nu fac jocurile jandarmului își cunosc interesul, națiunea inainte de toate, nu e popor de slugi ca alți...

23 iunie 2015 21:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.