Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Elevii clasei a VIII-a susțin, miercuri, proba scrisă la matematică.

România liberă va transmite, miercuri, subiectele la matematică date la examenul de evaluare naţională, imediat ce acestea vor fi disponibile

Clasele în care se vor desfășura examenele vor fi supravegheate video, iar membrii comisiilor de supraveghere vor viziona, prin sondaj, înregistrări din timpul examenelor. Elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, nici să schimbe foi, în timpul examenului. Aceste fapte vor fi considerate fraude, iar candidații vor fi eliminați din examen.

În sălile de examen sunt interzise manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. De asemenea, elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, nici să schimbe foi, în timpul examenului. Aceste fapte vor fi considerate fraude, iar candidații vor fi eliminați din examen.

De asemenea, clasele în care se vor desfășura examenele vor fi supravegheate video, iar membrii comisiilor de supraveghere vor viziona, prin sondaj, înregistrări din timpul examenelor.

CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2015

22 iunie: Proba scrisă la Limba și literatura română

23 iunie: Proba scrisă la Limba maternă

24 iunie: Proba scrisă la Matematică

26 iunie: Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor

27-29 iunie: Soluționarea contestațiilor

30 iunie: Afișarea rezultatelor finale

Admiterea în liceu se face prin repartizare computerizată, după ce elevii susţin testele scrise de la Evaluarea Naţională. Media de admitere în liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută). Pentru admiterea în liceu nu este necesară o medie minimă.

Repartizarea computerizată în liceu va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată.

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.